gjør Atkins diett virkelig fungerer?

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2012-01-05
The Atkins Diet steg til popularitet i 1990-årene og kan være den mest berømte "kjepphest diett" i USA i dag. Followers liker det fordi det tillater deg å spise så mye du vil, forutsatt at du unngår karbohydrater og stekt mat. Mens spørsmål gjenstår om sin langsiktige bivirkninger, har det faktisk vist seg å hjelpe folk ned i vekt og føler sunnere på kort sikt

The Basics

The Atkins Diet er ideen til den avdøde Dr. Robert Atkins, en lege og kardiolog som oppfant planen i et forsøk på å gå ned i vekt selv. Det understreker protein og fett inntak, samt lav stivelse grønnsaker, og holder carb inntak på et absolutt minimum. For eksempel kan dieters på Atkins planen har en bacon cheeseburger med majones og sennep til lunsj, men ikke spise den carb-beriket bun. Biff og bacon ville være fint til middag, så lenge maten ikke er komplettert med en bakt potet. Sukker og koffein er nesten helt forbudt også.

Teorier

Tilhengere av Atkins tilnærmingen insisterer mat på diett hjelpe brenne kalorier, som en begrensning av karbohydrater sies å bytte kroppen fra brennende glukose til brenning lagrede kroppsfett. De to første ukene av dietten, kjent som «induksjon fasen," sies å være den tøffeste som kroppen tilpasser seg endringen. Mange tilhengere rapporterer om mangel på energi og hodepine i løpet av de første to ukene. Disse bivirkningene er erstattet av vekttap i de påfølgende faser og i henhold til disipler, bedret humør og energi.

Pros

De fleste studier har vist at, hvis de følges ordentlig, vil Atkins Diet faktisk føre til vekttap og økt energinivå. Og mens den ikke tillater deg å spise ubegrensede mengder av fett (fornuftige porsjoner oppfordres i sin bok), det meste av matvarer på Atkins menyen gjør smaker godt og kan spises fritt uten skyldfølelse. Også, etter induksjon fasen, kan du langsomt begynne å innføre en begrenset mengde karbohydrater tilbake i kostholdet.

Cons

Siden Atkins Diet eliminerer frukt og andre high-fiber matvarer som brød og pasta, mange tilhengere kan oppleve bivirkninger som forstoppelse eller svimmelhet. Noen leger har også uttrykt bekymring over de langsiktige effektene av en diett som gjør at et høyt inntak av fett, særlig når det gjelder hjertesykdom. På toppen av alt dette, eliminere karbohydrater begrenser sterkt valg av mat, lage egg, kjøtt eller fjørfe midtpunktet i praktisk talt hvert måltid.

resultater

Når det kommer til vekttap, har Atkins Diet vist seg å hjelpe brukerne kaste pounds --- noen ganger raskt --- hvis de følges ordentlig. Folk i induksjon fasen har blitt sagt å miste så mange som 10 kg. i to uker. Ifølge planen, som vil avta til 1-3 kg. per uke i pågående etapper.


Previous:nothing Next:en liste over matvarer lite fiber

Relaterte artikler


 • nonsurgical vekttap
 • acai berry piller kontra juice
 • normal kvinners vekt
 • hva din idealvekt bør være
 • dietter som hopper start stoffskifte
 • induksjonsfasen av lav carb diett
 • hva er flytende klorofyll brukes til?
 • rå mat diett for å kurere candida
 • høy-alkalisk mat diett
 • hvordan sonen kosthold
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com