høy protein diett og forstoppelse

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2012-01-27
Selv forstoppelse påvirker ikke alle på en høy-protein diett, er det absolutt en av de mer typiske bivirkninger av økt protein inntak. Mens håndtere tilbakevendende forstoppelse kan være plagsom, trenger du ikke lide på ubestemt tid. Det finnes forskjellige tiltak du kan ta for å dempe virkningene av forstoppelse, øke tilfredshet med kostholdet

High Protein og Forstoppelse

High-protein dietter vanligvis også innebære et høyere fettinntak, og det er her problemet begynner. For å holde de samlede kalori nivåer rimelig, når protein og fett er økt, må det være en tilsvarende nedgang i andre matvarer, som vanligvis gjøres ved å redusere det samlede forbruket av karbohydrater --- og fiber.

The Role of Fiber

Fiber kommer i to former --- løselig og uløselig --- men begge formene er i hovedsak gjennom forbruk av karbohydrater. Den gjennomsnittlige daglige inntak av fiber er en sørgelig 11 gram, spesielt sammenlignet med de offisielle anbefalingene --- 30 til 38g for menn og 21 til 25 gram for kvinner. Fiber letter og hastigheter passasjen av avføring gjennom fordøyelseskanalen, eliminerer påkjenningene ved forstoppelse.

Farene ved forstoppelse

Selv ganske godartet, kronisk forstoppelse ikke bærer noen risiko. Forstoppelse resulterer i høye nivåer av intestinal belastning ved avføring, noe som kan føre til skade på intestinal vegger, fører til divertikulitt. Den andre faren for kronisk forstoppelse er muligheten for å utvikle hemoroider. Til slutt er det en kobling mellom høyere fett inntak, lavt fiber inntak, og utvikling av tykktarmskreft.

Unngå forstoppelse

For å holde forstoppelse i sjakk, øker mengden av fiber i kosten. Selv om du er på en lav-carb plan, kan fiber være lett økes ved å spise ekstra grovfôr. Den beste maten for dette er grønne grønnsaker som brokkoli, grønnkål, grønn salat, spinat og agurk. Disse matvarer er fullpakket med fiber, men inneholder få kalorier eller karbohydrater. Flere porsjoner per dag kan hjelpe kurere forstoppelse samtidig holder deg i samsvar med din vekt-tap plan.

Hensyn

Selv om høy-protein dietter har fått mye oppmerksomhet det siste på grunn av deres påståtte effektiviteten på stimulerende fett tap, husk at selv de mest lovpriste kosthold er ikke uten noen negative. Forstoppelse er et problem som rammer mange mennesker, men er sjelden diskutert. Men ved å ta initiativ til å øke fiber inntaket --- med eller uten å øke carb inntaket --- du tar det første skritt mot å unngå noen ganske alvorlige helsefare.


Previous:nothing Next:hvor lenge bør jeg rask til å kolon rens?

Relaterte artikler


 • raske vekttap teknikker
 • testatropinol bivirkninger
 • glutenfri mat ideer
 • hvordan du kjøper og lagrer linfrøolje
 • om havsalt
 • fettfattig kontra low-carb diett
 • hvor du skal dra til skolen for å bli en ernæringsfysiolog
 • ultimate ernæring guide
 • omega 3 fiskeolje tilskudd til lavere kolesterol
 • galleblæren kosthold for menns helse
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com