hva er en hypo allergifremkallende kosthold?

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2012-01-05
En hypoallergeniske eller oligoantigentic kosthold er ett designet for å eliminere symptomer på matallergier. Det blir ofte referert til som en eliminering diett. Mange mennesker har allergi mot visse matvarer. Hvis disse matvarene ikke er eliminert fra kostholdet, vil symptomene vedvarer eller blir verre. Visse matvarer er ansett som mer hypoallergenic fordi folk flest ikke er allergisk mot dem. Noen ganger, kan matvarer bli introdusert tilbake i kostholdet etter en periode med avholdenhet

Vanligste matvareallergi

Noen av de vanligste matvareallergier inkluderer hvete, gjær, melk, soya, mais, sjokolade og egg. Ofte er det den glutens eller sukker i disse matvarene som utløser visse symptomer. Ifølge ADHD Information Library, "Milk er en av de vanligste matallergener hos barn. Studier i flere land . . . viser utbredelsen av melkeallergi hos barn rundt 2% til 5%. Noen anslag er mye høyere. " Alle som har en dårlig allergi til en viss mat behov for å eliminere at mat fra kostholdet.

Symptomer

Symptomer på matvareallergi er omfattende. Personer med hvete allergi kan oppleve hodepine, overflødig og noen ganger gummiaktig slim, gastritt, svimmelhet og sløvhet. Barn med melkeallergi kan lide hyperkinesis (overdreven energi og fikle) og ADD /ADHD. Personer med peanut allergi kan ha anafylaktiske reaksjoner hvis de får i selv de minste beløpet. Slike reaksjoner krever øyeblikkelig legehjelp.

Eliminere og erstatte Foods

En hypoallergenic kosthold bare inkluderer mat som du ikke er allergisk. Arrangere en slik diett kan være utfordrende, spesielt hvis du har flere allergier. Enkelt unngåelse av maten er den beste strategien. Hvis du har hvete og melk allergi, for eksempel, inneholder listen over elementer du trenger å eliminere brød, pasta, suppe, cookies, kjeks, ost, melk og andre meieriprodukter. Heldigvis er det mange gluten-og sukker-fri erstatter. De som liker pasta eller brød kan spise spelt eller brun ris substitutter. Det finnes også en rekke smakfulle kaker og kjeks laget av mandler, pekannøtter og hasselnøtt.

Brun ris er en av de mest vanlige matvarer som brukes i hypoallergenic dietter. Andre glutenfrie korn inkluderer Amaranth, quinoa, hirse, Khorasan hvete og ris.

Rotasjon Dietter

Rotation dietter er ofte anbefalt for personer med mild matallergi. En rotasjon kosthold er en der visse matvarer er spist en dag, så unngås til fire dager senere. Dette inkluderer ikke bare mat som du er allergisk, men alle matvarer. Dette kan redusere ens sjanse for å utvikle ytterligere matallergier. Det kan også tillate deg å gradvis innføre et allergifremkallende mat i dietten din.

Varighet av en Hypoallergenic Diet

Det er ingen etablert tidsramme for en hypoallergenic kosthold. Hvert tilfelle er forskjellig. Noen mennesker kan overvinne matallergier i flere måneder. Andre aldri helt komme over dem. Barn ofte vokser seg matallergier.


Previous:nothing Next:stockmeyer shortbread cookies ernæringsmessige informasjon

Relaterte artikler


 • ingen stress påvirker vekttap?
 • hvordan å kutte kalorier raskt
 • protein daglig diett
 • hvilke matvarer er høyt i alkaliske?
 • svært lavt fiber mat til frokost
 • kilder til vitamin h
 • tips på appetitt undertrykkelse
 • hvordan du kjøper tenuate dospan online
 • muskel bygging kosthold tips
 • hvordan du miste vekt raskt ved å unngå hvete
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com