hva er en stor HDL-nivå?

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2012-01-13
Kolesterol er et naturlig stoff som finnes i blodet og alle kroppens celler. Det skjer gjennom kroppen knyttet til lipoproteiner og som et resultat, er det to primære typer kolesterol: LDL (low density lipoprotein), kalles de "dårlige" type og HDL (high density lipoprotein), den "gode" kolesterolet. Riktig HDL nivåer har vært knyttet til forebygging av hjertesykdommer mens mangelfull nivåer av kolesterol øker sjansene for hjerte lidelser

Testing

Blodprøver, kalt lipid profiler, blir administrert å oppnå HDL kolesterol nivåer, og det anbefales at du avstår fra å spise eller drikke (unntatt vann) 9 til 12 timer før for mer nøyaktige målinger. I USA, er blod Kolesterol nivåer målt i milligram per desiliter blod (mg /dL), men i Canada og Europa, er standarden på tiltaket millimol per liter blod, (mmol /L).

Time Frame

HDL kalles "gode" kolesterolet fordi det har vært knyttet til forebygging av blokkerte arterier. Ifølge National Cholesterol Education Program, bør en kolesterol blodprøve tas hvert femte år av alle over 20.

HDL Nivåer

De beste HDL nivåene sies å være over 60 mg (1,5 mmol). De nest beste nivåene er mellom 50-59 mg (01. 03 til 01. 05 mmol), mens de verste karakterer er de som faller under 40 mg (1,0 mmol) for menn, og 50 mg (1,3 mmol) for kvinner. Normalt, jo høyere HDL måling, spiller bedre.

Bad Fett

Hva du spiser en viktig rolle i å bestemme din HDL nivå. Trans fett er spesielt skadelig, ikke bare fordi de øker det dårlige kolesterolet i kroppen din, men de også redusere HDL tall. Disse fettsyrene finnes i margarin, stekt og bearbeidet mat og kommersielt produserte bakervarer (cookies, donuts, muffins og kjeks). Mettet fett har også vist seg å hindre funksjonen til HDL og bør også være begrenset i kosten. De finnes i animalske produkter som helmelk, ost, smør, fete kjøtt og også i vegetabilske oljer: kokos, palme og palm kernel.

Good Fett

Sunn fett kalles enumettede og finnes i produkter som oliven, peanøtter og rapsolje. Flerumettet fett er også bra for deg og gjøre deg oljer som mais, soyabønner og solsikke.

Forebygging /løsning

Unngå røyking, overvekt, manglende fysisk aktivitet og høyt alkoholforbruk, som alle kan bidra til "dårlig" kolesterol. Når det gjelder fysisk aktivitet, anbefaler Mayo Clinic som du får minst 30 minutter med trening, 5 ganger per uke for å øke HDL nivå.

Funksjon

HDL fungerer som en støvsuger i at dette lipoprotein reiser gjennom kroppen plukker opp alle overskudd av kolesterol for transport til leveren hvor de vil bli fjernet med annet avfall. Jo mer HDL du har, jo mindre overflødig kolesterol som finnes i blodet og lavere (og sunnere) din generelle kolesterol renten vil bli.


Previous:nothing Next:informasjon for en høy protein diett

Relaterte artikler


 • hvordan kan jeg få fastere hud etter vekttap?
 • matvarer som er svært høy i jern
 • Hvordan hjelper fiskeolje med vekttap?
 • hvordan komme alfa eller beta fett reseptorer miste fett
 • hvor du skal dra til skolen for å bli en ernæringsfysiolog
 • hvordan du legger laksen til et hjerte sunt kosthold
 • hvordan å slippe opp til 16 pounds i 4 dager
 • leveren rengjøring kosthold
 • hvordan du bruker Middelhavet diett for å bedre hjerte helse
 • hvordan å velge sunn pizza pålegg
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com