hva er noen matvarer for fibromyalgi?

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2012-01-16
I en artikkel med tittelen "Fibromyalgi den Diet Connection" som dukket opp på WebMD, Michael McNett, MD, som leder Fibromyalgi Behandling Centers of America, sier at fibromyalgi ikke er én bestemt sykdom. Snarere, "Fibromyalgi er mer som et symptom kompleks, og forskjellige folk synes å ha forskjellige årsaker til at de får dette symptomet komplekset, sier han. "Så hva som fungerer for en person veldig ofte ikke fungerer for en annen. " Men er mange folk å finne lindring ved å endre kostholdet sitt.

Symptomer

Fibromyalgi rammer nesten 4% av den amerikanske befolkningen, og de fleste lider er kvinner. Den kjennetegnes av muskel-og leddsmerter og overveldende tretthet. Dessverre, kan folk som lider av denne sykdommen aldri får nok hvile til å føle lettelse.

Diet alternativer

Ernæringsfysiolog Samantha Heller, MS, RD, som også dukket opp i den samme artikkelen på WebMD, anbefaler å spise en diett lav på mettet fett. Magert kjøttpålegg, fersk frukt og grønnsaker er også anbefalt.

Tidsskriftet for Komplementær og Alternativ Medisin publisert en studie i 2001 som oppgitt personer som spiste enten en vegetarisk diett eller en hele matvarer diett fant at deres fibromyalgi symptomene redusert.

Fordelaktig Foods

Når du følger et vegetarisk kosthold, se etter alternativer til kjøtt for gode kilder til protein. Belgfrukter som Pinto bønner, nyre bønner, marineblå bønner, svarte bønner, er alle gode. Linser er også anbefalt.

Andre gode proteinkilder er: nøtter, frø, kylling, kalkun, sjømat, fisk, egg, og hele korn. Spise mager fisk og egg gir også ekstra omega-3 fettsyrer i kostholdet.

Velg grønnsaker som er mørke grønne som spinat, nepe greener, grønne grønnsaker, og brokkoli for ekstra næringsstoffer. Andre gode grønnsaker inkluderer squash, blomkål, selleri, gulrøtter, mais, grønne bønner, voksbønner, og erter. Velg frisk frukt som epler, appelsiner, grapefrukt, jordbær, tyttebær, bjørnebær, bringebær og.

Farlig Foods

Sweeteners inneholder aspartam bør unngås fordi aspartam kan forverre fibromyalgi symptomer. Aspartam kan bidra til å stimulere smertereseptorer i nervesystemet.

Monosodium glutamat (MSG), tilsetningsstoffer, og nitrater skal ikke brukes. Matvarer som kan inneholde disse stoffene inkluderer noen asiatisk mat, skinke, Bologna, og bacon. Tilsetningsstoffer kan også øke stimuleringen av smerte reseptorene.

Kroniske gjær infeksjoner er ofte en sekundær symptom på fibromyalgi. Matvarer som kan forverre spredningen av gjær er sukker, fruktose, og enkle karbohydrater. Gjær kan også legge til kronisk gjær infeksjoner, og bør ikke spises av fibromyalgi pasienter. Sukker i blodet også føre til trøtthet, en bivirkning som fibromyalgi lider ønsker å unngå.

mat-og drikkevarer som inneholder koffein, som kaffe, te, brus og sjokolade, bør også unngås. Den rask serie av energi levert av disse drikkene kan gjøres om til en hard krasj, forlater fibromyalgi lidende ekstremt sliten.

Selv tomater, paprika, poteter, og har auberginer vært forbundet med leddgikt bluss, de er høye i ernæringsmessig verdi, og bør spises hvis de ikke synes å utløse smerte.

Supplements

Kosttilskudd som inneholder er omega-3 fettsyrer er nyttig for å lindre symptomer fibromyalgi. Matvarer som inneholder omega-3 fettsyrer er fiskeolje, linfrø, valnøtter, og egg. Ta et godt multi-vitamin er også en viktig måte å lindre symptomer.


Previous:nothing Next:kokosolje helseeffekter

Relaterte artikler


 • kosthold mat til lavere kolesterol
 • høye protein dietter og risiko
 • hvordan hCG hormonet brukes til vekttap
 • hvordan du gjør det eple cider eddik kosthold
 • en måned diett plan
 • hvordan lavere natrium i kosten
 • fast food for diabetikere
 • dietter til lavere alvorlig høyt kolesterol
 • høyt LDL kolesterol diett tips
 • hvordan gjøre hjerte-sunt kjøtt valg
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com