hvilke fisk er høy i omega 3?

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2012-01-02
En økende bevissthet om viktigheten av omega-3 fettsyrer i kostholdet har utviklet seg de siste årene, og det vitenskapelige miljøet er fremhevet fordelene av fet fisk som den beste kilden for det. Det er fordi omega-3 fettsyrer finnes i fet fisk er umettet, og viktigere, antas å redusere betennelser i hele kroppen

Du trenger:.
Frukt
grønnsaker.

Best Fish

All fisk inneholder noen mengde omega-3, men kaldt vann fisker i generelt har mest. Makrell, sild ørret og kommer inn på toppen av listen, med blåfinnet tunfisk, laks og sardiner oppfølging. Generelt, slo hav fiske innlandsfisk for høyeste nivå av omega-3 fettsyrer.

Helse Fordeler

I tillegg til å redusere betennelse, fordelene av omega-3 fettsyrer varierer fra økt læringsevne hos barn til redusert triglyserider og lavere blodtrykk hos voksne. Det er også antatt at omega-3 fettsyrer styrke immunforsvar, redusere blodpropp og forbedre symptomene på leddgikt. Studier peker på en tilbøyelighet til å redusere risikoen for plutselig hjertedød.

Forsiktig

Når du legger fisken i kostholdet, jo flere jo bedre gjelder ikke. Mye av fisken fanget i åpen sjø inneholder noen grad av kvikksølv. Eksperter anbefaler å spise voksne to 3-oz. porsjoner av fet fisk per uke. Tatt i dette beløpet, kan du være relativt sikker på å pådra seg en lav risiko for kvikksølveksponering samtidig som de får fordelene ved å spise fet fisk.

Ikke anbefalt

Catfish og tilapia inneholder mer omega-6 fettsyrer, en type av fett som skader hjerte-karsystemet, og mindre omega-3 fettsyrer, og derfor bør unngås. Fisk høyere opp i næringskjeden, slik som hai, har en tendens til å ha høyere nivåer av kvikksølv

Unngå

Personer mest utsatt for de skadelige effektene av miljøgifter bør unngå å spise fisk;. Listen inkluderer gravide, barn under 12 og de med nedsatt immunforsvar.

Supplements

Fiskeolje kosttilskudd er tilgjengelige for folk som ikke spiser den anbefalte mengden fisk per uke, men ønsker å dra nytte av omega-3 fettsyrer. Men, har tilskuddene ikke vist seg å gi de samme fordelene som fisken selv.


Previous:nothing Next:kilder til vitamin h

Relaterte artikler


 • lemonade detox
 • grunnen bison ernæringsmessige informasjon
 • vekttap mat for kvinner
 • 7-dagers hele kroppen rensing program
 • pusteøvelser for vekttap
 • hva skal en LDL-kolesterolnivå være?
 • måltider dietter
 • kosthold retningslinjer for hypoglykemi
 • matvarer som er svært høy i jern
 • hvilke matvarer som syre eller alkaliske i magen?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com