hvit mat og vekttap

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2012-01-23
White mat refererer til raffinert og bleket kilder til karbohydrater, sammen med poteter og hvit stivelse. Disse matvarer inneholder hvitt brød, hvitt mel, poteter, hvit pasta, hvit ris og bakverk. Fordi disse matvarene er de raffinerte versjoner av deres hel-korn komponenter, forbruker mange av dem kan føre til vektøkning. "Hele korn, bønner, frukt, grønnsaker, og andre kilder for inntakt karbohydrater gjøre akkurat det motsatte --- fremmer de god helse, råder den Harvard School of Public Health.

Fakta

White matvarer inneholder ikke så mange fettforbrenning /flushing komponenter som hele korn. Hele korn består av tre lag: fiber /kli, stivelse og en næringsrik kjerne /frø. Fordelene med fiber inkludere flytting mat langs tarmen for å fremme en sunn kolon og kvitte seg med avfall i kroppen. Den stivelse gir energi og er et drivstoff kilde for kroppen. Den stivelse eller frø /kernel inneholder umettet fett som hjelpemiddel i vekttap og kolesterol nivåer, samt mineraler og vitaminer. White mat er strippet for sitt ytre lag og bare inneholder stivelse elementet. Selv om noen av disse næringsstoffene er noen ganger lagt tilbake i tilberedt mat som brød, fordelene er fortsatt ikke så stor som å få disse næringsstoffene fra sine opprinnelige kilden. Eksempler på hele korn omfatter bygg, brun ris, hel-hvete brød og pasta, mais, havre og bulgur.

Effekter

Når en fullkorn er strippet for sitt ytre og indre lag, og er spist som mat, kroppen er i stand til å fordøye denne type karbohydrat mye raskere enn når den har å jobbe hardere for å fordøye de ytre og indre lag. Dette fører til forhøyet blodsukker og insulin nivåer i kroppen. "Insulinresistens er ikke bare et blodsukker problem. Det har også blitt koblet med en rekke andre problemer, blant annet høyt blodtrykk, høye nivåer av triglyserider, lav HDL (bra) kolesterol, og overvekt, sier Harvard.

Historie

Raffinert eller hvitt mel kom som et resultat av hvordan korn begynte å bli valset i slutten av det 19. århundre. Den fiber ble brukt til et annet formål, og oljen ble også brukes separat fordi stivelsesrik del har en lengre holdbarhet og smaker mykere og søtere enn resten av kornet. Det ytre laget er ofte solgt som havrekli og andre former for kli, mens olje fra kornet har også vært solgt separat -. For eksempel hvete, maisolje og linfrøolje

Hensyn

Noen mener at når det gjelder slanking, kalorier er alt som teller, og i noen grad kombinasjonen av karbohydrater gram, fett gram og protein gram. Selv om denne måten å se på mat er svært gunstig for vekttap, tar det et steg videre vil være å forstå at karbohydrat gram bør det meste være avledet fra hele korn for fiber, essensielle olje og karbohydrater fordeler.

Expert Insight

Når det kommer til å miste vekt appetitt kontroll kan bidra til å redusere totale kalorier. Foods høy i fiber, slik som hele korn, ta lengre tid å fordøye og bli lenger i magen, derfor bidrar til å holde sulten i sjakk. "Kostfiber er kjent for å redusere fordøyelsesproblemer og for å øke metthetsfølelse uten å legge kalorier. Dermed kan høy fiber dietter være nyttig for folk som ønsker å gå ned i vekt. Et fiberrikt kosthold senker kolesterolnivået og stimulerer bakteriell gjæring i tykktarmen . Disse underliggende handlinger kan bidra til de helsemessige fordelene av kostfiber for helsefremmende og sykdomsforebyggende tiltak, for eksempel kroniske sykdommer som hjertesykdommer og enkelte typer kreft, diabetes, og overvekt, sier USDA's fiber faktaarket.


Previous:nothing Next:galleblæren kosthold for menns helse

Relaterte artikler


 • diett for rask muskel vekst
 • quick-start low-carb diett ideer
 • calorie guide til mat
 • hvordan du bruker mye vann matvarer å gå ned i vekt
 • hellige hjerte kosthold instruksjoner
 • hva reiser triglyseridnivåer?
 • roer kosthold
 • hvordan hCG hormonet brukes til vekttap
 • kosthold mat for galleblæren
 • den beste dietten mat
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com