hvor mange kalorier gjør en jordbær inneholder?

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2012-01-06
Folk unge og gamle liker jordbær, fordi de er akkurat passe stor og deilig. De er også fulle av mange helsemessige fordeler, lavt i kalorier, og du kan finne dem året rundt, vokser nesten overalt i hele verden. I USA, for eksempel, har jordbær vært dyrket siden 1860, og amerikanerne er i stand til å kjøpe jordbær og nyte dem regelmessig

Typer

Det finnes tre typer jordbær: juni-bærere, noensinne peiling, og dag-nøytral. Juni-bjørner er de mest populære jordbær dyrket, og modnes de i juni, derav navnet. De stadig bærende variasjon er klar for å plukke om våren og gjennom hele vekstsesongen. Ifølge Iowa State University, dag-nøytral jordbær vokser best under kjøligere månedene av vekstsesongen. Så lenge værforholdene er ideelle, vil denne varianten bære frukt fra juni til september.

Identification

Når du er ute etter de beste jordbær på din lokale kjøpmann eller bondens marked, er det et par ting å vurdere. Hvis du leverer plukke bær, se etter intense røde med grønne blader. Hvis du plukker en pakke med jordbær, sjekk nøye for å sikre at ingen av bær er mugne. Ifølge University of Illinois Extension, hvis man bær er mugne, vil muggsoppsporer bli gjennom hele pakken.

Historie

Jordbær har vært økende i over to tusen år. Gamle romerne brukte jordbær for plager som gikt, nyre steiner, og feber. De mente også det forhindret dårlig ånde. Ifølge Manzanita Berry Farms, oppdaget de første europeiske bosetterne i Virginia jordbær i 1588. Siden tidlig på 1900-tallet, har jordbær blitt dyrket i California. Det antas "Strawberry" er avledet fra det opprinnelige navnet "strødd berry" fordi bærene er strødd rundt på anlegget som de vokser.

Fact

Ifølge Cooper Institute, en kopp friske jordbær har 43 kalorier. De er lav i fett, høy i vitamin C, fiber, folsyre og kalium. Jordbær er den første frukten til å modnes i våren, og den eneste frukten å ha frø på utsiden med ca 200 hver. Ifølge US Department of Agriculture, spiser vi over tre pounds av jordbær hvert år --- og over 90 prosent av amerikanske husholdninger spiser jordbær.

Geografi

Jordbær vokse rundt om i verden --- bortsett fra i New Zealand og kontinentene Afrika og Australia. De er vokst i alle de 50 amerikanske statene og hver canadiske provinsen. Ifølge Manzanita Berry Farms, vokser California om lag 80 prosent av jordbær funnet i USA, mens Florida vokser den nest høyeste beløpet. California jordbær er tilgjengelig fra januar til november og topp mellom mars og mai. Florida jordbær er tilgjengelig fra desember til mai.

Fordeler

Jordbær er høy i vitaminer og mineraler, antioksidanter, anti-aldring, og sykdom-bekjempelse egenskaper. De får sin røde farge fra det høye antallet av antioksidanter, noe som gjør dem ideelle for bekjempelse av kreft. Jordbær også redusere aldersrelatert tap av kognitive og motoriske ferdigheter. På grunn av kampene sykdommer av jordbær, de er anbefalt for helseproblemer som høyt blodtrykk og influensa. Jordbær er også bra for å fjerne tannstein på tennene, og dermed øke tannkjøttet.


Previous:nothing Next:sunn gutt snacks fra hele verden

Relaterte artikler


 • den beste høye fiber dietter
 • hvor ofte bør du ta Hydroxycut?
 • induksjonsfasen av lav carb diett
 • forbedret leverfunksjon gjennom kosthold
 • hvordan kan en tenåring øke kroppsvekt?
 • å spise en flexitarian kosthold
 • kan du miste vekt ved å kutte kalorier?
 • mat for å unngå for halsbrann
 • høyt protein flytende dietter
 • Slik hvor jeg mistet 100 pounds i ett år
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com