hvordan å forstå de helsemessige fordelene av sort eddik

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2012-01-07
Sjansen er at du har brukt en rekke eddiker å forbedre friske salater og andre oppskrifter som kan bruke en smak boost. Noen av de mest populære valgene er eple cider eddik, ris eddik og balsamico eddik. Det er mindre sannsynlig at du har prøvd sort eddik, et krydder som er raskt voksende i popularitet i Japan. Hva er smak og helsemessige fordeler
av sort eddik
en.
Black eddik er en type eddik laget av hele korn, oftest bygg og ris. Når gjort, er det lov til alder i lange perioder fra noen måneder til år på samme måte som en god balsamicoeddik. Denne langvarige aldringsprosessen legger til sin smak og kompleksitet. Black eddik har blitt et populært tillegg til mange asiatiske matvarer, særlig kinesisk mat på grunn av sitt særpreg. I Japan er svart eddik, laget av ris, kjent som Kurosu og markedsføres for sin helsemessige fordeler. Noen japanske beboere drink sort eddik daglig som en helse-tonic.
To.
Den japanske hevder at sort eddik har en rekke helsemessige fordeler, blant annet blodfortynnende egenskaper og evnen til å senke blodtrykket og kolesterolnivået. En studie utført på rotter viste at sort eddik vellykket senket blodtrykket av hypertensive rotter. Få studier på mennesker har blitt gjennomført for å bekrefte eller motbevise hevdet helsemessige fordelene av sort eddik, men medisinsk bruk er økende i Japan. Det er en god kilde til sitronsyre, en forbindelse viktig for mobilnettet energiproduksjon. De hevder at sort eddik øker energinivået fornuftig fra et vitenskapelig ståsted. Black eddik er også antatt å ha anti-tumor egenskaper, men det er ingen studier som bekrefter disse påstandene. Det er også en god kilde til vitaminer og aminosyrer.
Tre.
Smaken av sort eddik varierer med type korn som brukes i produksjonen. I tillegg til bygg og ris, sorghum og hirse kan gjæret å lage sort eddik. Disse korn produsere en eddik som er mindre søt enn de mer tradisjonelle sort eddik laget av gjæret ris. Det kan være mye smak variasjon blant svarte eddiker avhengig av kornet brukt, og hvor lang tid de får lov til å gjære.
Fire.
Black eddik kan kjøpes på de fleste orientalske dagligvarebutikker og noen naturlige matmarkeder. Det kan legges til supper for en ekstra piff på smaken, og det gjør en utmerket dipping saus til dumplings når det blandes med soya saus og sesamolje. Det gjør også en smakfull marinade, og kan brukes i stedet for balsamico eddik i salat dressinger. Det er komplekse, røykfylt, legger noen ganger søte smaken en helt ny smak dimensjon til mat.


Previous:nothing Next:hvordan å forstå risikoen ved å spise for få kalorier

Relaterte artikler


 • acai berry piller kontra juice
 • hvordan å lage mat uten å bruke smør og olje
 • roer kosthold
 • hvordan du kan redusere vekten med kitosan
 • historien om glukosemåler
 • Hva er fordelene med glutamin pulver?
 • flytende diett farer
 • bruk av papaya ekstrakt
 • den beste dietten for cluster hodepine
 • hvorfor trenger vi sukker i blodet vårt?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com