hvordan du skal lese og forstå en ernæring etikett

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2012-01-31
Hvis du har en hard tid å lage krone eller mynt av mat etiketter, ta vår jukselapp med deg neste gang du treffer i butikken. Bonus:. Forstå etikettene vil sikre at du får nok næringsstoffer hver dag, som hjelper deg å nå din helse og vekt-tap mål

Du trenger:.
Ernæring Label


1.
Serving Størrelse og Serveringer per Container. Dette er den første til å se på når du skal skanne et Ernæring Fakta panel. Visning størrelser er standardisert av produkttypen å gjøre det enklere å sammenligne lignende mat, men er i kjente enheter, for eksempel kopper eller biter, etterfulgt av metriske beløpet (for eksempel antall gram). Det er viktig å være klar over hvor mange porsjoner det er i en pakke. Mange produkter som ser ut som de inneholder en servering faktisk inneholder mer enn i én pakke.
To.
Kalorier og kalorier fra fett. Kalorier er et mål på hvor mye energi du får fra en visning av produktet. Det er også nyttig å se hvor mange av disse kaloriene kommer fra fett. Hvis det er mer enn halvparten, bør du sjekke hvor mye av det er mettet eller transfett, som du finner lenger ned på etiketten. (Se Totalt Fat nedenfor. )
Tre.
% Daglig Verdi. På høyre side av panelet er en kolonne som viser% Daglig Verdi (DV) for hvert enkelt næringsstoff er basert på 2000 kalorier om dagen. Som etiketten også påpeker, trenger din DV å være høyere eller lavere avhengig av kalori behov.
Fire.
Totalt fett. Denne delen er brutt ned i mettet og trans fett innhold. Produsenter er ikke nødvendig å liste umettet fett, men de er inkludert i den totale fett beregningene. Unngå produkter med 20 prosent eller mer av den daglige anbefalte verdien av mettet fett, samt de som inneholder transfett (være klar over at en etikett kan si 0% transfett hvis den inneholder mindre enn 0. 5 g per porsjon, så husk å sjekke for herdet eller delvis hydrogenerte oljer-noe som indikerer tilstedeværelsen av disse dårlige fettstoffer -. I ingredienslisten hvis du er bekymret)
5
. Kolesterol og natrium. Du bør diskutere situasjonen med din egen lege, spesielt hvis du har høyt kolesterol eller høyt blodtrykk og er salt sensitive. Husk å se hvor mye salt du spiser for mye er ikke bra for oss.
6.
Karbohydrater (kostfiber, Sukker). Total karbohydrater er overskriften som viser totale gram kostfiber og sukker. Følgende er underkategorier av kostfiber og sukker. Får rikelig med fiber er svært viktig (25 til 30 gram daglig er optimal), så oppmerksom på denne delen av etiketten. Når du velger hel-korn brød, for eksempel, velger de som inneholder minst 3 gram fiber per servering. Når det gjelder sukker, være oppmerksom på at dette tallet representerer summen av sukker som forekommer naturlig i matvarer, som laktose og glukose, samt tilsatt sukker (mais sirup, druesukker, høy fruktose mais sirup og honning, for å nevne noen). Ta en titt på ingredienslisten for å se etter disse tilsatt sukker-og unngå produkter laget med dem
7
vitaminer og mineraler. . Produsenter er pålagt å liste prosent av Daily Value (DV) av vitamin A, vitamin C, kalsium, jern og levert av en servering av mat. Oppføring andre vitaminer og mineraler er frivillig, med mindre et krav er gjort om næringsstoff eller de legges til supplere mat (som i frokostblandinger som leverer 100% av det daglige behovet for ulike vitaminer og mineraler). Hvis en matforsyninger mindre enn 2 prosent av DV for de nødvendige næringsstoffer, ikke verdien ikke å bli oppført.


Previous:nothing Next:Slik leser McDonald’s informasjon om ernæring

Relaterte artikler


 • kid-friendly sunn snacks
 • tips om bruk av ultratynne rask plan
 • cvs prenatal vitaminer bivirkninger
 • acai Berry diett og detox
 • hvordan å forstå de helsemessige fordelene av fullkorn popcorn
 • hypothyroid vekttap diett
 • ideell vekt for kvinner 60 år og over
 • kokosolje og vekttap
 • hvordan å miste 5 pounds i 5 dager
 • ingefær te for vekttap
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com