kolesterol reduksjon matvarer

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2012-01-26
Ifølge American Heart Association, kan dietter som inneholder mye mettet fett fører til høyt kolesterol nivåer. Hvis du har høyt kolesterol nivåer så fast food er noe du bør strengt unngå på grunn av mettet fett og kolesterol den inneholder. Imidlertid har mange matvarer vist seg å hjelpe til med reduksjon av LDL kolesterol nivåer

Havregryn

Ifølge Mayo Clinic, havregryn er en av de beste mat som en person kan konsumere å redusere kolesterolnivået. Dette har å gjøre med det faktum at havregryn inneholder høye nivåer av løselig fiber. Løselig fiber har evnen til å redusere LDL eller dårlig kolesterolnivået i kroppen ved å bremse opptaket av kolesterol gjennom tarmen.

Olive Oil

Oliven inneholder antioksidanter som har vist seg å redusere low density lipoprotein (LDL) kolesterol nivåer. Det går også high density lipoproteiner-HDL, eller gode kolesterolet. To ss. av olivenolje, eller 23 g, bør inntas en dag for å opprettholde et sunt hjerte, i henhold til føderale Food and Drug Administration.

Fisk

Fisk er kanskje den beste typen mat som du kan konsumere å redusere kolesterolnivået. De fleste kaldt vann fisk inneholder store mengder omega-3 fettsyrer. Omega-3's hjelpe hjertet ved å redusere blodtrykket, reduserer risikoen for blodpropp, og redusere kolesterolnivået. Laks, tunfisk Albacore, sjø ørret, sardiner og sild er arter som inneholder mer omega-3 fettsyrer enn andre typer fisk. Du bør prøve å ha minst to porsjoner fisk per uke for å opprettholde sunne kolesterolnivåer.

valnøtter og andre nøtter

En av de beste nøtter for kolesterol reduksjon er det valnøtt. Valnøtter inneholder flerumettede fettsyrer, noe som kan føre til reduksjon av LDL kolesterol nivåer. FDA foreslår forbruker en håndfull nøtter om dagen for å forebygge koronar hjertesykdom. Vær forsiktig med å konsumere for mange nøtter fordi de har mange kalorier, men du vil kunne vesentlig redusere kolesterolnivået hvis du spiser disse kolesterolsenkende matvarer.

Foods befestet med Plant stanols eller steroler

Plant stanols og steroler har vist seg å hjelpe blokkere opptaket av kolesterol. Matvarer som har blitt beriket med anlegg stanols og steroler har nå blitt gjort tilgjengelig for allmennheten. Mange yoghurt drinker og appelsin juice har blitt forsterket med disse stoffene.


Previous:nothing Next:serotonin effekter

Relaterte artikler


 • pilates rehabilitering øvelser
 • økologisk detox diett
 • tips for anslått vekttap
 • hvordan du bruker næringspyramiden
 • måltid planlegging for diabetes og vektkontroll
 • hva slags mat gir deg energi og bedre humør?
 • normal kroppsvekt for kvinner
 • kosthold for en diabetiker pasient
 • raske vekttap teknikker
 • Hva er fordelene med glutamin pulver?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com