kosthold for høyt kalium og høyt kolesterol pasienter

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2012-01-29
Pasienter med høyt kalium og høyt kolesterol nivå har større risiko for forhold som hjertesykdom. Høy kalium kan også føre til at nyrene til å bli overarbeidet, noe som resulterer i nyrestein. En spesiell diett lav i "dårlig fett" kan være gunstig å redusere kalium og kolesterol, dermed redusere risikoen for andre mer alvorlige forhold

Kalium og Kolesterol nivåer

Kalium er ansvarlig for å regulere muskel vev, sender nerveimpulser og drive elektriske impulser i kroppen. Høye nivåer av kalium, eller hyperkalemi, kan påvirke kroppens systemer og gi lav eller uregelmessig puls, svak puls, oppkast og kvalme. Høy kalium kan være forårsaket av kosthold, medisiner, nyresvikt, acidose og Addison's sykdom. Symptomer på høyt kalium er sjelden oppleves av dem som er rammet.
Høyt kolesterol kan øke en persons risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag, angina og hjertesykdom. Høyt kolesterol, eller hyperlipidemi, kan være forårsaket av familiens historie, dårlig kosthold med mye fett og kalorier, og lite eller ingen trening. En diett lav i natrium, kan oljer og kolesterol nytte pasienter med høyt kalium og høyt kolesterol på mange måter. Disse diettene bør ha et høyt innhold av andre vitaminer og mineraler, inkludert fiber, kalsium, magnesium og jern.

Low-Potassium Diet

Kalium er viktig for nyre helse og bidrar til å redusere risikoen for nyrestein. Et kosthold for en med høye nivåer av kalium bør inneholde mye hele korn, lav-fett meieriprodukter, grønnsaker og frukt. Du vil ønske å holde inntaket av kalium under 2000 mg per dag for å bli betraktet som en lav kalium kosthold. Redusere forbruket av melk, nøtter og kjøtt. De med høy kalium bør ikke spise sjokolade. Porsjoner med grønnsaker og frukt bør begrenses til en halv kopp hver gang.

Low-Kolesterol Diet

En lav-fett, høyt fiber diett anbefales for pasienter med høyt kolesterol. De samme frukt og grønnsaker er nødvendig, som i lav-kalium kosthold. Hele korn, lav-fett meieriprodukter og magert kjøtt, som kylling, fisk eller kalkun, er andre gode matvarer for en lav-kolesterol diett. Pass på å redusere inntaket av fett og vegetabilsk olje. Unngå mettet og trans fett helt.

"Bad Fats"

"Bad fett" årsak bygge opp i hjertet og fordøyelsessystemet. Transfett laget av hydrogenerte oljer er ofte funnet i pakket mat som konserveringsmiddel. Vegetabilsk olje kan inneholde mange transfett. Bruk linfrø, raps-eller olivenolje i stedet. Mettet fett bør også unngås hvis du trenger en lav-kalium eller lav-kolesterol diett. Mettet fett er vanligvis finnes i margarin og fett.


Previous:nothing Next:vanlig kokosolje g. virgin kokos olje

Relaterte artikler


 • micronutrition for vekttap kirurgi pasient
 • cellulite kur av trening
 • sunne valg dietter
 • hva er rutin godt for?
 • hvit mat og vekttap
 • oppskrifter til lavere cholestrol
 • hva er en stor HDL-nivå?
 • hvordan å piske opp en enkel, deilig kylling pasta for fire
 • gjør sola avgi vitaminer?
 • hvordan å redusere høyt kolesterol av hva du spiser
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com