lav carb dietter og ketose

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2012-01-21
Mens alle dietter som plasserer kroppen i en tilstand av ketose er low-carb dietter, ikke alle low-carb dietter plassere kroppen i en tilstand av ketose. Ketose er en tilstand som etterspørres av mange low-carb dietter på grunn av sin medfødte preferanse for å bruke fett som drivstoff kilde. Hvis du er forvirret av forskjellen mellom en standard low-carb diett og en lav-carb ketogen diett, er du neppe alene. Oppdag fakta om dette ofte forvirrende tilstand

Hva er Ketose?

Ketose er en tilstand der kroppen ikke lenger ønsker å glykogen som sitt primære drivstoff kilde. I stedet for glykogen, begynner kroppen å mobilisere fettsyrene som sin "mat" av valget. Denne statusen er bare mulig på en ekstremt lav-carb diett, og foretrekkes for sin antatte overlegne fett-tap effekter.

Inngåelse Ketose

Alles kropp er annerledes, men de fleste Kosten vil overgangen inn i en tilstand av ketose etter to uker med ekstremt lav carb spise. Dette krever at du forblir under 20 til 30 gram karbohydrater per dag gjennom hele denne perioden, som en "jukse" dag vil hindre deg fra fullt tappe din glykogen butikker og tvinger kroppen til å gjøre byttet. Low-carb planer som tillater deg å konsumere mer enn dette beløpet er ikke ketogenic.

Overgangsperiode

Som kroppen din slår over i "fettforbrenning"-modus, kan du forvente å oppleve flere bivirkninger. Disse kan inkludere svimmelhet, hjerne tåke, og en manglende evne til å konsentrere seg. Disse effektene oppstår når kroppen har brukt opp sine resterende glykogen forsyninger, men har ennå ikke fullstendig overgang over i en ketogen tilstand.

Ketogen Fordeler

Bortsett fra fettforbrennende effekt, er den primære fordelen med en ketogen diett psykologisk. Som du må "tjene" din vei inn i ketose, har du høyere nivå av emosjonelle investeringen i kosten, og er dermed mindre sannsynlig at vilkårlig forlate den, spesielt over å vite at du må gjøre om hele induksjonsperioden igjen på klatring tilbake på lasset .

ketogen Ulemper

Den største styrken til en ketogen diett er også dens største svakhet. Sannsynligheten for engrossalg oppgivelse av planen etter en ikke-planlagt "jukse" er langt høyere på ketogene dietter, som slankere (kanskje rettmessig) frykter gjenta induksjon fasen. Dermed er en ketogen diett en mental Tightrope handling der en dieter har å balansere den enorme kostnaden for juks versus den psykologiske kampen for fortsatt på planen.


Previous:nothing Next:informasjon om Mayo Clinic diett

Relaterte artikler


 • koffeinfri grønn te og vekttap
 • quick-start low-carb diett ideer
 • hva reiser triglyseridnivåer?
 • sukkerfri godteri ernæringsmessige fakta
 • å spise fast food på vekt overvåkere plan
 • linfrø effekter
 • diett for å miste vekt og lavere kolesterol
 • er detox dietter trygt?
 • vekttap effekter av kanel
 • benefiber bivirkninger
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com