lav kalori mat

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2012-01-26
En liste med lav kalori mat er en god ressurs for alle som ser deres vekt eller på diett. Mat etiketter kan være forvirrende til tider i forhold til serveringsstykker. Restaurant og butikk porsjoner ofte ikke har sin kaloriinnholdet oppgitt. Det er best å ha en idé om hvor mange kalorier er i visse matvarer for å få et grovt overslag over kaloriinnholdet i tilberedt mat

Frukt

Frukt er en næringsrik kilde til antioksidanter og næringsstoffer, og er generelt lavt i kalorier. Vannløselige fibrøs frukter bo i magen lenger, noe som holder deg mett lenger. De også hjelpe skylle avfallet ut av systemet. Disse fruktene består av epler, datoer, bjørnebær, bringebær, jordbær, pærer, fiken, mango og vannmeloner.

Grønnsaker

Dark grønne bladgrønnsaker er lave i kalorier og gi grovfôr for lindrende oppblåsthet, forstoppelse og fjerne giftstoffer. For eksempel inneholder en kopp spinat syv kalorier, som gjør en kopp sveitsiske Chard. Andre grønne bladgrønnsaker inkluderer salat, sennep greener, grønnkål, grønne grønnsaker, brokkoli og arugula. Legg til disse grønnsaker til salater eller til bulk opp smørbrød for fylling og sunne måltider.

Meieri

Dairy er generlly en høy-kalori mat. Riktignok en god kilde til kalsium og protein, er enhver måltid med mye meieriprodukter går til rack opp kalorier. En skive cheddar ost inneholder 113 kalorier. Tenk deg mengden skiver av mozzarella som er på en pizza. Du kan erstatte geit eller fetaost for høyere kalori oster. En unse av geitost er 76 kalorier og kan bli stenket på toppen av salater eller pizza. Du kan finne feta i redusert fett eller redusert kalorier merkevarer.

Protein

De fleste amerikanere spiser mer protein enn kroppen trenger. The American Heart Association anbefaler at slankere holde seg borte fra høye protein dietter. Sjekk ut lavt kalori proteiner som fisk, kalkun, kylling og skalldyr. En del av tilapia har vanligvis rundt 100 kalorier og åtte store reker har 44 kalorier. Sammenlign dette med en svinekjøtt pølse, som vanligvis har 200-pluss kalorier

Karbohydrater

De fleste komplekse karbohydrater har store mengder kalorier, men hvis du plukker en hel korn karbohydrater du vil få fordeler av det flushing kroppen av avfall og overflødig vann. En kopp brun ris har 216 kalorier, 3,5 g fiber og 5 g protein. Hvit ris har samme mengde kalorier, men 0,6 g fiber og 4,3 g protein. Hele korn kommer i en rekke produkter som hvete pasta, cous cous helkorn, kli brød og ris mel. Lag en endring i kosthold ved å velge matvarer som er lavt i kalorier med andre helsemessige fordeler.


Previous:nothing Next:kolesterol reduksjon matvarer

Relaterte artikler


 • bruk av gode bakterier
 • fransk frites næringsverdi
 • matvarer som forårsaker akne
 • er solsikkeolje sunt?
 • sunn kreft-forebygge kosthold
 • bivirkningene av acai Berry piller
 • primal forsvar ingredienser
 • hvordan å bekjempe betennelser med kosthold
 • vektøkning produkter for undervekt personer
 • høye protein dietter og vektøkning
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com