mat å spise med diabetes

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2012-01-25
Spising er riktig en av de viktigste måtene å behandle diabetes. The American Diabetes Association rangerer mat på glykemisk indeks (GI), som måler hvordan mat som inneholder karbohydrater øker blodsukkeret i blodet. Jo høyere en mat er rangert på GI, desto mer øker blodsukkeret. For å opprettholde optimal helse, er det avgjørende diabetikere spise mat lavt på GI. Det er også viktig å spise mat rik med mineraler og vitaminer

Beans, grønnsaker og frukt

Bønner er høy i fiber og er også en god kilde til magnesium og kalium. En halv kopp bønner fyller 1 /3 av det daglige fiber kravet. Denne halv-cup inneholder også samme mengde protein som ett gram av kjøtt, men uten kjøtt er mettet fett. Når du bruker hermetiske bønner, avløp og skyll av overskytende natrium. Dark bladrike grønnsaker, som spinat og grønnkål, er også godt å spise, fordi begge er lavt både kalorier og karbohydrater. Sitrusfrukter er en god kilde til løselig fiber og vitamin C, mens bær er lastet med viktige antioksidanter.

fisk, melkeprodukter og nøtter

Seks til 9 gram fisk høy i omega-3 fettsyrer, som laks, anbefales per uke, men panerte og frityrstekte fisk er ikke bra for diabetikere. Fettfri melk og yoghurt inneholder vitamin D og kalsium, viktig for skjelettet og tennene. Nøtter er en god måte å kontrollere sult og er også rik på fiber og magnesium. Valnøtter og linfrø er to gode valg fordi de inneholder omega-3 fettsyrer.

Andre Foods

Sweet poteter er en god kilde til vitamin A og fiber, og er rangert lavere enn vanlig poteter på GI, så diabetikere bør prøve for en substitusjon sine dietter. Tomater er også et godt valg, siden de er rike på vitamin C og E og jern. For de som ønsker å erstatte karbohydrater med sunnere valg, anbefaler American Diabetes Association perlegryn bygg og havregryn. Når brødet er behandlet, er hvetekim og kli tatt ut. Perlegryn bygg og havregryn tillate deg å ta i de friske delene. Disse korn er også rike på magnesium, krom, omega-3 fettsyrer og folat.


Previous:nothing Next:fiberrik protein dietter

Relaterte artikler


 • hvordan gjøre raske og enkle lav carb snacks
 • whey protein pulver vekttap
 • breastfeeding vekttap plan
 • kål og frukt kosthold
 • hvor å kjøpe acai berry
 • hvordan å drikke en grønn te kosthold
 • sunt kosthold og mosjon planer
 • ikke sukker, ingen mel kosthold mat
 • mat til å hjelpe erektil dysfunksjon
 • vekttap tips å bruke en detox diett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com