mat er nødvendig for å holde lungene friske

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2012-01-29
For å holde lungene friske, de fleste vet at de ikke bør røyke eller inhalerer for mye passiv røyking. Men det er også viktig å spise et næringsrikt kosthold for å holde lungene og luftveiene fungerer, og å bidra til å redusere risikoen for å utvikle enkelte typer lungesykdom

Forskning

En diett rik på frukt og grønnsaker ser ut til å være beskyttende mot utvikling av kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS), ifølge en studie ved University of Southampton i England. Studien deltakere var 266 røykere som hadde røykt minst 20 sigaretter per dag i 10 år. Det ble funnet at bare én eller flere spiseskjeer med grønnsaker per dag, eller en og en halv biter av frukt per dag, kan redusere risikoen for å utvikle KOLS ved nesten halvparten.

Plukke epler og tomater

Epler og tomater kan være det beste valg for å beskytte lungene mot miljøgifter som tobakksrøyk og andre luftbårne giftstoffer. Det er antioksidanter og andre næringsstoffer i begge disse "super mat" som kan bedre lungefunksjonen, redusere tungpustethet og kan hjelpe mennesker som lider av astma puste lettere.

Andre Fordelaktig Foods

All frukt og grønnsaker er rike på næringsstoffer, og du bør strebe etter å spise fem porsjoner om dagen for lunge helse, samt for den generelle helsen til kroppen din. Helkorn frokostblandinger, brød og andre produkter som øker fiber er tenkt å bistå i lunge helse. Folk som spiser store mengder av fersk fisk, spesielt sushi, synes å ha sunnere lungene, ifølge en japansk studie. Soy matvarer som tofu og soyamelk er også påstått å fremme lunge helse.

Fordelaktig Vitaminer

Calcitriol, en form for vitamin D-3 som syntetiseres i kroppen, er en anti-inflammatorisk som kan bidra til å beskytte lungefunksjonen. Vitamin A kan bidra til å helbrede lungene, og spise gulrøtter eller drikke gulrot juice er en utmerket måte å få dette vitaminet. Og du kan ta vitamin C og E i supplerende form hvis du ikke alltid nå målet om fem porsjoner med frukt og grønnsaker om dagen.

Hensyn

Selv om alle disse næringsstoffene og vitaminene kan fremme lunge helse og helbredelse , er det beste du kan gjøre for lungene dine for å unngå tobakk. Hvis du røyker, bør du vurdere å slutte. Selv om noen av disse matvarer og vitaminer kan bistå i å forbedre lungefunksjon og beskyttelse, selv for røykere, vil virkningene bli langt mer tydelig hvis du ikke røyker.


Previous:nothing Next:når man skal ta hoodia?

Relaterte artikler


 • sunt kosthold og mosjon planer
 • hvordan å erstatte hele korn for et hjerte sunt kosthold
 • naturlig diuretika mat rettsmidler
 • kan avføringsmidler hjelpe deg å miste vekt?
 • den beste høye fiber dietter
 • hvordan den flate magen kosthold
 • ernæringsmessige råd for fedme kirurgi
 • er Splenda dårlig for diabetikere?
 • kosthold for unclogging arterier
 • top grunner en kvinne ikke kan gå ned i vekt
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com