proteiner som hjelper å gå ned i vekt

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2012-01-22
Hvis du prøver å gå ned i vekt du allerede vet betydningen av å fokusere på lav-kalori-og fettfattige matvarer. Men visste du at protein er en annen mektig alliert i vekt-tapet kamp? Magre proteinkilder fyller deg opp og drivstoff kroppen din, og best av alt du har en lang liste av deilige alternativer å velge mellom

The Power of Protein

Hva gjør protein en vekt-tap elektroverktøy? Det er enkelt: protein er den mest satiating næringsstoffet. Kroppen må jobbe hardere for å absorbere og fordøye protein enn det gjør for karbohydrater og fett, noe som betyr at du vil føle deg fyldigere raskere og forblir fyldigere lengre. Dette kan slå ut i vekttap fordi du vil føle deg fornøyd uten å overspise, og du vil kunne gå flere timer før man går sulten igjen.

Ting å unngå

Det er viktig å forstå at å bruke protein som vekt-tap verktøyet er ikke det samme som å gå på en høy-protein diett. Mange populære høy-protein dietter talsmann store mengder kjøtt, ost og egg, mens begrenser sårt tiltrengte karbohydrat kilder som hele korn, frukt og grønnsaker. Dette betyr at kroppen mottar høye nivåer av mettet fett og for lite fiber og næringsstoffer, setter du i fare for alvorlige helsemessige komplikasjoner.

Hvor mye protein trenger du

Den Anbefalt Fôr utgiftsgodtgjørelse (RDA) for protein for menn i alderen 19 og opp er 56g hver dag. Gutter 14 til 18 år gammel trenger ca 52g mens kvinner i alderen 14 og oppover bør konsumere ca 46g. Kvinner som er gravide eller ammer bør spise en ekstra 25 g protein hver dag.

Fatty versus Lean Protein Kilder

Ikke alle proteiner er skapt like. For å gå ned i vekt og opprettholde en sunn kropp, begrense inntaket av protein kilder som er rike på mettet fett, for eksempel hel-melk ost og fete kjøttstykker, til spesielle anledninger. Visse høy-fett, protein-rik mat er faktisk bra for hjertet helse hvis de inneholder høye nivåer av umettet fett. Et utmerket eksempel er nøtter, noe som kan senke kolesterolet når det spises i stedet for mettet fett. Rik på protein og smak, nøtter er en utmerket snack når du prøver å gå ned i vekt fordi fettet gjør at du føler som om du fråtse. Bare sørg for å begrense inntaket til en servering hver dag på grunn nøtter er også høy i kalorier. De aller fleste av protein inntak bør komme fra magre kilder som kyllingbryst, fisk, bønner, lettmelk, grønnsaker og redusert fett ost.

Top proteinkilder

For å gjøre protein fungere for deg , prøver å inkludere minst én lean kilde i hvert måltid og snacks for å holde deg full og fornøyd hele dagen lang. Noen av de beste lean protein mat er: kyllingbryst med 33. 8g protein per 4 oz. ; Magert okse indrefilet med 32g per 4 oz;. Laks med 29. 14g per 4 oz;. Soyabønner med 28. 6g per kopp, linser med 17. 8g per kopp, nyre bønner med 15. 3g per kopp, lav-fett yoghurt med 12. 8g per cup, peanøtter med 9. 4g per kvartal cup, gresskarfrø med 8. 5g per kvartal cup, 2 prosent melk med 8. 1g per kopp, del-skummet mozzarella ost med 6. 8g per oz;. 1 egg med 5. 5g, kokt spinat med 5,3 g per kopp, og brokkoli med 4. 6g per kopp.


Previous:nothing Next:hvordan spise sunt påvirker livet ditt?

Relaterte artikler


 • 30 dagers måltid plan for personer med diabetes
 • hvordan du gjør det eple cider eddik kosthold
 • hvordan du velger sunt hjerte varmt korn
 • mat for en rask energi boost
 • gjøre pizza og sjokolade forårsaker kviser?
 • hvordan å følge den hellige hjertet kosthold
 • hvordan finne den beste maten for sex
 • Betydningen av ernæring for barn
 • matvarer som hjelper vekttap
 • super raske vekttap tips
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com