serotonin effekter

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2012-01-26
Serotonin påvirker kroppens prosesser tilrettelagt av nevroendokrine systemet, sentrale nervesystemet og karsystemet. Følelsesmessige effektene, inkludert depresjon, lykke og sove-våkne mønstre, har blitt tilskrevet tilstedeværelse av serotonin. Det er ulike faktorer, som alder, kjønn og helsetilstand, som påvirker syntesen av serotonin i kroppen. Derfor, effekten av serotonin er forskjellig for hver enkelt

Betydning

Prosentandelen av serotonin distribusjon i kroppen din inneholder 90 prosent fra enterochromaffin cellene i gastrointestinale (GI) tarmkanalen, 5 prosent fra nervecellene i mage-tarmkanalen, og resterende 5 prosent fra det sentrale nervesystemet (CNS). Den brede distribusjonen av serotonin i kroppen indikerer en stor rolle i å opprettholde god helse. For eksempel, påvirker serotonin syntetisert i CNS opplysningene behandles av hjernen og kroppen bevegelser koordineres av nervesystemet ditt.

Kilder

Serotonin er avledet fra tryptofan, en essensiell aminosyre som er allment tilgjengelig i protein-rik mat, for eksempel banan, soyabønner og melk. Serotonin og dens forløper tryptofan er også tilgjengelig som del av noen multivitaminer og kosttilskudd.

Brain Oppførsel Response

Serotonin, som en nevrotransmitter, hjelper i den normale reguleringen av ulike atferd styres av den sentrale nervesystemet. Ifølge Karolina Lempert rapport på Harvard Brain "lave nivåer av serotonin har vært knyttet til redusert verbal hukommelse, nedsatt beslutningsprosesser og til og med depresjon. "For eksempel, hvis du har normale nivåer av serotonin i hjernen, kan du føle en optimistisk holdning lyst til å prøve hardere til tross for sviktende en eksamen, mens hvis du har et lavt nivå av serotonin i hjernen, vil du føle deg trist og til slutt, er deprimert.

blodpropp dannelse

En av de mange stedene i serotonin-syntesen finnes i karsystemet. Strengt tatt er serotonin som finnes i den interne partikler av din blodplater, som samlet og danner blodpropp i områder av vaskulær skader eller sår. Den trombocyttaggregasjon er en automatisk respons av kroppen til å drepe bakterier, og stoppe ytterligere blodtap fra et åpent sår. Derfor er serotonin en del av den normale healing prosessen som er tilrettelagt av blodkoagulering systemet.

Sleep Endring

Serotonin spiller en rolle i modulering av søvn-våkne mønstre. For eksempel under sult, hormoner utløse nedbrytningen av lagret aminosyrer i leveren til å produsere energi. Dette vil da øke tryptofan i hjernen og dermed produsere høye nivåer av serotonin. Den økte serotonin-nivå, ifølge Eugene Toy, MD i boken "Case Files: Biokjemi," påvirker våkenhet. Som et resultat, forandrer tilstedeværelse av serotonin i normal søvn mønster når den utløses av visse stimuli.


Previous:nothing Next:sunn mengde vekttap

Relaterte artikler


 • fiber ernæring kosthold
 • høye protein dietter og risiko
 • nyttige vekttap ideer
 • hvor å miste vekt på en bærekraftig måte
 • vegetarisk vekttap tips
 • kan avføringsmidler hjelpe deg å miste vekt?
 • hva urter hjelpe med vekttap?
 • risiko for optifast
 • matvarer som forårsaker akne
 • Definisjonen av et sunt kosthold
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com