skadelige effekter av kullsyreholdige drikker

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2012-01-01
Den usunne effekten av kullsyreholdige drikker er ikke i carbonation per se, men i stedet i andre tilsetningsstoffer, nemlig fruktose, fosforsyre, og sukker erstatter. Slike drikker kan også presse sunnere drikkevarer, som melk, og sunnere kilder til fruktose, som for eksempel frukt, ut av kostholdet. Kullsyreholdige drikker er også ofte en kilde til natrium. Dette er ikke å si at en sunn kullsyreholdige drikker er ikke mulig. For eksempel, ifølge en McGill University, kullsyreholdig mineralvann med høyt innhold av kalsium og magnesium og lave nivåer av natrium er tilgjengelig for forbrukere og ville gjøre for ideelle kullsyreholdige drikker.

karbonatisering

karbonatisering kommer fra oppløsning av karbondioksid (CO2) i vann. Til tross for vanlige misforståelser, er karbonatisering ikke de skadelige element i kullsyreholdige drikker. Den CO2 skaper kullsyre, men dette er mild nok til å være ubetydelige selv i rollen som tannemaljen erosjon. (The sterkere syrer lagt til noen brus er en annen sak. )

Noen tror at, siden vi puster ut CO2 fra våre lungene, inntak av CO2 i en annen form må være giftige. Imidlertid er gass absorberes meget langsomt gjennom veggene i fordøyelseskanalen, til en lavere rente enn CO2 er skapt av normalt stoffskifte i cellene og respirasjonsgasser ut av lungene. Med andre ord, vanlige metabolske prosesser er på plass for å bli kvitt CO2 på langt raskere priser enn den kan tilføres via mage-tarmkanalen.

Acid

Kullsyreholdige drikker er ofte tilsatt syre. Magen, derimot, er mye surere, med en pH rundt 1 eller 2. Dette forvirrer surheten av kullsyreholdige drikker, som kommer ned til en pH på ca 3 da fosforsyre er lagt til. En pH på 3 er bare en tiendedel av sterk som en pH på 2.

Før syren i brus når magen, gjør det passere gjennom tennene, derimot, som er erodert av en pH på mindre enn 5. 2. Å ha en pH så lav som 3, har brus en etsende effekt effekt på tannemaljen 100 ganger at av kullsyreholdig vann.

Fruktose

Den virkelige skyldige av kullsyreholdige drikker er ikke carbonation, men i stedet en frukt sukker som heter fructose . Fruktose er raskt tatt opp av leveren, der det er slått til fett. Bortsett fra økt fettnivå, rapporterte en israelsk studie i i august 2009 Journal of Hapatology at fruktose også fører til skrumplever og leverkreft. Far er bedre å spise frukt helhet, fordi fibrene i frukten hemmer fruktose absorpsjon i leveren.

En studie rapportert i British Medical Journal i januar 2008 enda knyttet økningen i gikt i de siste tiårene til . fruktose i leskedrikker

sukker erstatter

Fruktose i brus er dårlig, dessverre, kosthold drikker er ingen tilflukt. Sugar erstatter bryte ned giftstoffer. For eksempel, aspartam brytes ned i toxin formaldehyd. Formaldehyd er knyttet til brystkreft, skade på minnet proteiner i hjernen, og multippel sklerose.

Et annet kunstig søtningsmiddel, sukralose, er glukose med tre kloratomer festet. Tanken er at denne kjemiske form av glukose ikke er fordøyd. Ifølge FDA, er 11 prosent til 27 prosent av sukralose fordøyd. Den japanske Food sanitær Rådet hevdet i januar 1999 at opp til 40 prosent av sukralose er fordøyd, noe som betyr at kroppen behandler glukose og toksinet klor.

Et annet kunstig søtningsmiddel, sakkarin, er en mye eldre sukker erstatning. Til tross for å gå gjennom en fase av at det anses som kreftfremkallende, har det amerikanske National Institute of Environmental Health Sciences fjernet den fra en liste over kjente kreft agenter. Det er nå antatt å være det talsmenn hevder sukralose er:. En sukker erstatning som brytes ikke ned i kroppen

Mer Soda, mindre melk

Koffein leaches kalsium fra kroppen. Videre, hvis en ungdom drikker mye brus, er melk sannsynlig blir skjøvet ut av kostholdet. Kullsyreholdige drikker har fått skylden for å redusere kalsium og svekkelse bein, men problemet er ikke carbonation per se, men i stedet for koffein i brus og melk-unngåelse som går langs med å drikke kullsyreholdige drikker.


Previous:nothing Next:kolon rensing diett planer

Relaterte artikler


 • fordelene av et balansert kosthold
 • å spise mer fisk for et sunt hjerte
 • bruk av goji juice
 • hva du skal spise på en rotasjon kosthold
 • hvor å miste vekt trygt og effektivt
 • kilder til korall kalsium
 • hvordan å miste £ 25.
 • sunt vekttap hjelp
 • om høy protein dietter og vekttap
 • hypothyroid vekttap diett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com