Hvilke vitaminer bør kvinner ta hver dag?

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2012-02-05
De fleste ernæringseksperter mener at alle kvinner bør ta en hel mat multivitamin-og mineraltilskudd hver dag. Det er også noen viktige næringsstoffer, men at kvinner bør ta i tillegg til en godt avrundet multivitamin. Dette er viktig fordi kvinner trenger høyere nivåer av visse vitaminer og mineraler som kalsium og vitamin D. Som kvinner blir eldre, deres ben blir mer skjør, og kvinner er mer utsatt for kvinnelige kreftformer som eggstokkreft og brystkreft.

Vitamin A

Vitamin A er essensielt for en kvinnes helse. Den beste og sikreste formen for vitamin A er beta karoten. Dette finnes i en rekke matvarer som gulrøtter, fisk og egg. Hvis en kvinne er å ha hud problemer eller andre problemer, bør hun ta 25 000 IE betakaroten per dag eller spise tre til fem porsjoner grønnsaker som er rike på betakaroten hver dag.

Calcium

Kalsium er så viktig for en kvinne helse. Som kvinner blir eldre, deres ben trives på kalsium for å holde seg sterk. Den beste typen kalsium er korall kalsium, fordi det er den mest absorberbare. Kalsium har også anti-kreft egenskaper. Enhver kvinne bør ta 1000 mg eller mer av kalsium hver dag i tillegg til multivitamin henne.

Vitamin D

Vitamin D er en annen svært viktig anti-aging vitamin for kvinner. Vitamin D kan bli absorbert av solen. Det er viktig å få 20 minutter med sol per dag. Dette kan oppnås ved å gå på en kort spasertur eller bare ta seg tid til å sitte ute på terrassen. Vitamin D kan også finnes i melk, egg og grønnsaker. Vitamin D bidrar til å forsterke virkningen av kalsium.

B vitaminer

B vitaminer bidra til å fremme et sunt nervesystem. Dette er spesielt viktig for kvinner som er opptatt å ta vare på barn eller arbeider. B-vitaminer hjelper til energi i kroppen og forbedre helsen til hud og hår. De fleste B-vitaminer bør tas sammen i et B-kompleks formel som inneholder alle de essensielle B-vitaminer som vitamin B-5, B-6, B12 og biotin. De fleste kvinner trenger 50 mg eller mer av alle B-vitaminer hver dag.

Vitamin C

Vitamin C er også svært viktig for kvinners helse. Vitamin C er en antioksidant som bidrar til å forebygge skader fra frie radikaler. Frie radikaler påvirker vår helse, noe som kan bringe på sykdom og øke frekvensen av aldring. Vitamin C bidrar til å beskytte celler og øke immunforsvar. Hver kvinne skal ta 500 mg eller mer av vitamin C per dag, spesielt i kalde og influensasesongen.

Flax Seed Oil

I tillegg til vitaminer og mineraler, er det også viktig for kvinner å ta linfrøolje. Linfrøolje er lastet med sunne omega-3 fettsyrer som beskytter kroppen på så mange måter. Linfrøolje og andre fiskeoljer pels leddene, og bidra til å forbedre hjerte og hjerne helse. I tillegg bidrar linfrøolje å redusere betennelser i kroppen.


Previous:nothing Next:høy-protein mat for barn

Relaterte artikler


 • pilates rehabilitering øvelser
 • Hva er Noni brukes til?
 • 7-dagers low-carb diett plan
 • diabetikere mat planlegging
 • hvordan å gå ned i vekt og legge fitness
 • hvordan å bo på sporet med vekttap
 • kortisol og vekttap
 • mat for raskt vekttap
 • hvilke grønnsaker er ikke bra for urinsyre?
 • den beste tiden for å ta whey protein pulver
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com