Listen over hjerte sunn mat

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2012-02-21
Hjertesykdom er den fremste dødsårsaken i USA i dag. Tretti prosent av den voksne befolkningen, og nesten en tredjedel av alle barn i USA er overvektige. Mens en stor del av dette problemet kan tilskrives mangel på regelmessig fysisk aktivitet, er en like stor del utbredelsen av usunne matvarer i kosten for de fleste amerikanere. Det er viktig å vite ikke bare hva slags mat er bra for hjertet ditt, men hva slags mat er bra for det

Bad Fett

Når det gjelder hjerte healthiness, det handler om fettet. Mettet fett og transfett er de store NEI her. Mettet fett finnes i animalske produkter, og i noen planteprodukter som kokos. Trans fett finnes oftest i "delvis hydrogenert" matoljer assosiert med dyp-stekt mat. Mettet og trans fett både for å øke LDL kolesterol (det dårlige slag), og kan enda lavere HDL kolesterol (den gode typen).

Mettet fett finnes i rødt kjøtt, smør, melk, fløte og ost ( Men, 1 prosent og skummet melk er lav i mettet fett, som er den meieriprodukter laget av dem). Trans fett finnes i stekt mat og bakverk. Selv om en food hevder å være "trans-fett fri," det kan fortsatt være høy i mettet fett.

Good Fett

Ikke alt fett er dårlig. Enumettede og flerumettede fettsyrer, samt visse fettsyrer som omega-3, er faktisk trengs av kroppen, og antas å øke HDL-kolesterol (som i sin tur, senker LDL kolesterol). Disse gode fett er flytende ved romtemperatur, mens fett som er generelt god ved romtemperatur inneholder mettet og trans fett-en god tommelfingerregel å bruke når shopping og matlaging.

Omega-3 fettsyrer har vært knyttet til både senket LDL kolesterol og økt HDL kolesterol, og til arteriell helse. Omega-3 finnes i fisk og nøtter.

Heart-Sunn Foods

Omega-3 fettsyrer finnes i sjømat som laks, samt nøtter som valnøtter og mandler.

Enumettet og flerumettet fett er generelt funnet sammen, og er tilstede i raps, vegetabilske og olivenoljer (av disse, er olivenolje den sunneste), samt nøtter, avokado og sjømat. Selv sunnere enn alternativene, disse gode fettstoffer er fortsatt fett, og så nøkkelen er moderering. Hvis du spiser mer kalorier enn du forbrenner, vil du opp i vekt, og overvekt er nummer én indikator for sannsynlig hjerteproblemer.

Hjerte-sunn mat som ikke er fett inlude havregryn, epler, blåbær og annen frukt, rødvin (i moderasjon: studier viser ett eller to glass om dagen kan være gunstig for hjertet ditt), hele korn, grønne grønnsaker, tomater og soya (finnes i tofu, en utmerket erstatning for rødt kjøtt).

Av alle verdens kjøkken, har en middelhavsstil kosthold vært tettest knyttet til hjerte-healthiness. Bruke det som en retningslinje for å gjøre valg om hva du spiser.


Previous:nothing Next:rå detox

Relaterte artikler


 • høye protein dietter og risiko
 • hvordan å forstå de helsemessige fordelene av fullkorn popcorn
 • ernæring for diabetikere
 • hva som skjer etter fedme kirurgi?
 • hva urter hjelpe med vekttap?
 • mat du kan spise for å få opp kalium nivå
 • serotonin effekter
 • diett plan for å senke blodsukkeret
 • bivirkningene av Dexatrim
 • hva er Erythritol laget av?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com