aminosyre for muskel vekst

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2012-02-21
Muskelvekst krever mye mer enn bare å løfte vekter og bruke tid i treningsstudioet. Kroppen din trenger å bli drevet med en næringsrik diett. Uten de riktige komponentene i ditt daglige ernæringsprogram, vil du ved alvorlig hindrer din egen suksess. Aminosyrer er blant de viktigste av disse komponentene

byggesteinene i protein

Aminosyrer er de molekylære byggesteinene i protein. Mange enkelte aminosyrer blir bundet sammen og ender opp danne et protein strand. Alle 20 av de ulike aminosyrene kan kombineres i en nesten uendelig antall måter å produsere mangfoldet av proteiner som finnes i menneskekroppen.

Essential og unødvendige aminosyrer

Aminosyrer kan videre brytes ned i to hovedgrupper, essensielle aminosyrer og unødvendige aminosyrer. Essensielle aminosyrer er de som kroppen ikke kan produsere, derfor må du få tak i dem fra kosten fra naturlig protein kilder. De åtte essensielle aminosyrene er isoleucin, leucin, lysin, metionin, fenylalanin, threonin, tryptofan og valin.

unødvendige aminosyrer direkte kan produseres i kroppen din eller kan bli konvertert fra andre molekyler. De 12 uviktig aminosyrer er alanin, arginin, asparagin, asparaginsyre, cystein, glutaminsyre, glutamin, glysin, Proline, serin, taurin og tyrosin.

Innhenting av aminosyrer

Aminosyrer kan brytes ned fra protein du spiser, og kan også tas separat som kosttilskudd. Effektiv muskelvekst krever at du spiser cirka ett gram protein per pund av ønsket kroppsvekt. Dette gir du kroppen din alt av aminosyren byggesteinene den trenger for å reparere og gjenoppbygge revet muskel fiber.

L-Glutamin

En av de viktigste aminosyrene for muskelvekst er L-Glutamin. Selv om det er en unødvendig aminosyre, er det ofte tatt i supplement form. L-Glutamin er den mest utbredt aminosyre i musklene. Glutamin har vist seg å bidra til å bygge og opprettholde muskelmasse, og kan også bidra til å stimulere utgivelsen av vekst hormon.

L-Arginin

L-Arginin er en annen svært gunstig aminosyre for muskel vekst. Det er uviktig, men er også tatt i supplement form. Det hjelper stimulerer frigjøringen av veksthormon for å bidra til å øke muskelvekst og restitusjon. Det hjelper også til å øke metabolismen, brenner mer fett i prosessen. Arginine bidrar også til å beskytte mot skader ved å øke kollagen, som er en støttende molekyl for bein, brusk og bindevev.


Previous:nothing Next:Listen over hjerte sunn mat

Relaterte artikler


 • å spise sunt for hjertet
 • hvordan å gå ned i vekt uten slanking igjen
 • do antidepressiva gjør du miste vekt?
 • lav kalori mat
 • Atkins dietten reglene
 • den ultrametabolism kosthold
 • Hvordan redusere salt for hjertesykdommer
 • hvordan å øke omega-3 inntak for hjertesykdommer
 • hvordan å øke fullkorn inntak for hjertesykdommer
 • en liste over matvarer lite fiber
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com