anbefalt diett for osteoporose pasienter

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2012-02-12
Osteoporose er en "stille" sykdom hvor beina mister sin masse, blir svakere og øke muligheten for beinbrudd. Det meste rammer kvinner i overgangsalderen årene, selv om noen menn har lav bentetthet også. Behandlingen planen noen ganger for reseptbelagte medisiner, men tilstrekkelige mengder kalsium og vitamin D i kosten er av største betydning. Det er lurt å ha en diett plan ved behandling av osteoporose som det er nyttige matvarer og andre til å unngå

Nyttig Foods

Spis rikelig med mat rik på kalsium og vitamin D. Gode kilder inkluderer brokkoli, noen mørke grønne bladgrønnsaker (som grønnkål, nepe greener og løvetann greener), kastanjer, hasselnøtter, soyabønner, hvete bakterie, laks, sardiner (med bein), reker, østers, kamskjell og tofu. Unn deg lettmelk, yoghurt og ost og forbedre kosthold med kalsium-befestet juice og frokostblandinger. Ta med løk, hvitløk og egg i kostholdet som disse matvarene inneholder svovel, som er nødvendig for friske bein. Soy matvarer er nyttige som de er rike på fytoøstrogener, som kan bidra erstatte tap av østrogen hos kvinner inn overgangsalderen. Det er kjent at østrogen nedbrytning er forbundet med å utvikle osteoporose

Foods Unngå

Visse matvarer kan forstyrre kalsium absorpsjonen;. Forbruker overdreven protein, natrium og koffein øker urinutskillelse av kalsium. Foods høy i oxalates (spinat, rødbeter greener, rabarbra, Chard og mandler) binde kalsium, og belgfrukter (Pinto bønner, marineblå bønner, erter) er høy i phytates som forstyrrer kalsium opptak. Ifølge National Osteoporose Foundation, er det best å konsumere noen matvarer med oxalates og phytates minst én time før eller to timer etter spising kalsium-rik mat.

Soda drikkevarer som inneholder fosfor er kjent for å konkurrere med kalsium for absorpsjon i kroppen, og andre matvarer som gjær-produkter (brød, kaker) og alkohol gjør det samme. Unngå sukker og salt, og begrense mengden av sitrusfrukter og tomater som disse matvarene kan hemme kalsium opptak.

Daglig Verdier

Beregning av mengder av kalsium og vitamin D en person forbruker er gjort i prosent daglige verdi (% DV). Mat etikettene inneholder denne informasjonen;. Med råvarer, kjøtt og fisk, kan du se kart som kan oppnås online av US Food and Drug Administration (FDA)

Spise hele matvarer er best, men Hvis din diett er ikke komplett, ta et kosttilskudd som er lurt å sikre at du får den tilstrekkelige mengder kalsium, vitamin D og andre næringsstoffer daglig. Sjekk med en lege eller dietetiker for de anbefalte mengder vitaminer og mineraler som trengs av alder og kjønn. Sørg for å plass kalsiumtilskudd (morgen og kveld) som kroppen kan bare absorbere 500 mg på en gang.


Previous:nothing Next:bivirkninger av Fucus vesiculosus

Relaterte artikler


 • hvordan å få vekt: på sunn måte
 • ernæring for diabetikere
 • kosthold mat til lavere kolesterol
 • er solsikkeolje sunt?
 • hvordan du spiser sunt hjerte-
 • hvordan du kjøper tenuate dospan online
 • matvarer for å unngå på en lav natrium diett
 • Hvilke vitaminer bør kvinner ta hver dag?
 • lene mat diett plan
 • kosthold for kjøttetere
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com