detox dietter og barn

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2012-02-13
En detox diett er en spesialisert diett som kan vare i alt fra flere dager til flere uker. Mens ernæringsmessige inntak kan variere mye i løpet av den tiden i henhold til konkret plan, noen populære detox planer anbefaler langvarig inntak av noe mer enn rå frukt og grønnsaker eller brus og lønnesirup. Ifølge en 10 august 2008, artikkel om TimesOnline. com ("Er detox safe?"), Har detox dietter allerede forårsaket permanent skade på en rekke voksne rundt om i verden, som det har vært flere rapporterte tilfeller av hjerneskade som følge av enkeltpersoner etter detox dietter. På grunn av den ernæringsmessige deprivasjon forbundet med detox dietter, Dr. Mary L. Gavin på Kidshealth. org og Andrea Giancoli, en talskvinne for American Dietetic Association notert i et, anbefaler mot detox dietter for både voksne og barn.

Detox Teori

Skaperne av disse planene hevder at detox dietter kan magisk rense kroppen for år igjen av giftige kjemikalier i en relativt kort tidsramme. Ideen bak slike dietter er at over tid, menneskelige organer havn giftige kjemikalier innhentet gjennom både vår mat og vårt miljø. Detox dietter er derfor anbefales som en kur for denne situasjonen.

Detox Proof

I følge Dr. Gavin, en bidragsyter på Kidshealth. org, og Giancoli av American Dietetic Association, er det ingen vitenskapelige bevis som støtter behovet for ellers friske individer til å gjennomgå noen form for vanlige "detox". De videre at forutsatt at alle dine viktigste organer fungerer som de skal, er det ingen grunn til å tro at kroppen din ikke er i stand til å kvitte seg med toksisitet på egen hånd. Videre er det ikke noe spesielt med den maten som forbrukes under en detox som kunne føre til den påståtte fordeler. De fleste detoxes bare øke inntaket av fiber samtidig redusere nesten alt annet, men dette gir ingen fordeler som ikke ville være til stede med tillegg av mer fiber til en godt avrundet kosthold i stedet.

Barn og kalorier

Et barn er spesielt utsatt for farene ved en detox program. Barn krever ofte mer vitaminer, næringsstoffer og kalorier enn voksne til drivstoff deres fortsatt vekst. Fordi en detox diett vil representere et langvarig deprivasjon av alle tre, anbefaler Dr. Gavin mot detox dietter for å utvikle barn og tenåringer, sier at de gir en utilstrekkelig mengde kalorier til drivstoff en voksende barnets behov.

Helseproblemer og Detox

I følge Dr. Peter Pressman, en intern spesialist på Cedars-Sinai Medical Center som er sitert i en artikkel om detox dietter på WebMD. com, visse grupper av mennesker er mer utsatt for problemer som stammer fra underernæring, for eksempel en rekke av hjerte-og tarm problemer. Disse gruppene omfatter tenåringer, barn, eldre, gravide eller ammende kvinner, og personer med kroniske helseproblemer. Disse gruppene er derfor advart mot å unngå deprivasjon dietter som detoxes.

Hensyn

På balanse, den medisinske og ernæringsmessige risiko synes å veie tungt mot å la barnet ditt til å ta fatt på en detox diett. Ifølge Dr. Gavin, den beste ernæringsmessige strategien for "detoxing" barnet ditt er å holde dem borte fra bearbeidet mat, i stedet stole på en diett bestående av frukt, grønnsaker, vann, magre proteiner og melkeprodukter. Dette vil sikre at de vokser opp som sunne som mulig, isolerende dem mot behovet for en fremtidig detox som voksen.


Previous:nothing Next:hvorfor er et sunt kosthold viktig?

Relaterte artikler


 • kosthold råd til å tone opp
 • nonsurgical vekttap
 • hvordan å forstå de helsemessige fordelene av hydroponically dyrket mat
 • Atkins tips
 • diett brus detox
 • hva du skal spise for å redusere høyt blodtrykk
 • acai berry naturlige rens
 • kid-friendly sunn snacks
 • konsekvenser av en høy protein diett
 • diett som gir raskere stoffskifte
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com