farene ved en høy-protein diett

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2012-02-07
The Atkins Diet er et eksempel på høy-protein, lav-karbohydrat diett som først ble populære i 1970. Kjendiser og vanlige folk både fortsette å bruke kosten i et forsøk på å kaste ekstra vekt. Hvis du tenker å prøve en av disse dietter for deg selv, bør du være klar over noen av farene eller risikoen

Warning

Etter en diett som er høy i protein og lite karbohydrater, kan hjelpe deg å miste vekt, men det er ikke nødvendigvis effektivt i det lange løp. Eksperter sier at kosthold er ikke lett å opprettholde på lang sikt. Du vanligvis føler deg fristet når du frata deg av karbohydrater i form av ris eller brød og senere juvet deg selv på de samme matvarene. Samtidig, det dietter tvinge deg til å miste vann vekt, men vannet vekten tilbake når du begynner å spise karbohydrater igjen.

Heart Disease

High-protein og lav-karbohydrat dietter involverer inntak av mer mettet fett enn du ville med andre typer dietter. The American Association Diabetisk hevder at de som følger denne type diett spiser opp til 15 prosent mer fett hver dag enn de som spiser en diett høy i frukt og grønnsaker. Økningen i mettet fett kan føre til høyt kolesterol, som igjen øker risikoen for å utvikle hjertesykdom. Denne økningen kan oppstå selv når du miste vekt.

Fiber

The American Diabetes Association anbefaler at et sunt kosthold inneholder 20g til 25g av fiber. En høy-protein diett inneholder vanligvis en mye mindre mengde fiber, så lite som 5 gram. Den dietter forby eller begrense mengden av fiber inntatt fordi de begrenser mengden av korn, frukt og grønnsaker du kan spise. Når du ikke har nok fiber, kan du føle deg syk til magen, har problemer med å bruke badet og øke din risiko for å utvikle hjertesykdommer.

Nyresyke

En høy-protein diett kan også øke sjansene for å utvikle nyresykdom, spesielt hvis du er en diabetiker. Den høye nivåer av protein i kosten føre til en opphoping av protein i nyrene, som nyrene ikke kan behandle. Hvis du har diabetes, kan du øke sjansene for å utvikle nyresykdom ved å følge denne type diett. I tillegg, hvis du har nyresykdom allerede, kan oppbygging av protein gjøre sykdommen verre.

Diabetikere

Hvis du har diabetes, kan en høy-protein diett påvirker deg på forskjellige måter, blant annet gjør det vanskeligere å kontrollere tilstanden. Som protein bygger opp, det gjør det enda vanskeligere for kroppen å lage insulin og fordøye sukker. Det fører også noe som kalles ketose, noe som oppstår når ketoner bygge opp i systemet. Den ketoner arbeid ved å erstatte karbohydrater kroppen din trenger. Dette buildup forårsaker et problem som kalles diabetisk ketoacidose.


Previous:nothing Next:diett plan for telling karbohydrater og protein porsjoner

Relaterte artikler


 • høy protein diett mat
 • hvor mye skal jeg veie?
 • hvordan å behandle vitamin D-mangel i tenåringer, unge voksne og barn
 • phenylethylamine vs phentermine
 • kosttilskudd for å bygge magre muskler
 • hvordan å drikke vann på sunn måte
 • diett planer for høyt kolesterol
 • status av mat enzymer i fordøyelsen og stoffskifte
 • metabolske kosthold typer
 • hvordan å beregne noen er body mass index (bmi)
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com