gluten allergi helseforskjeller

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2012-02-03
Personer med cøliaki er i stand til å fordøye gluten-de protein som finnes i hvete, rug og bygg. I stedet fungerer kroppen som om et giftig stoff er til stede: The villi-finger-lignende anslag av tynntarmen er ansvarlig for opptak av næringsstoffer-flate slik at materialet å bare passere. Dette resulterer i gastrointestinale problemer som gass, oppblåsthet, diaré og dårlig opptak av næringsstoffer

Utbredelse

Cøliaki rammer én av 100 personer. Sykdommen ser ut til å være arvelig, og rammer en av 22 personer som har en nær slektning med sykdommen, ifølge Odyssey magazine.

Relaterte plager

cøliaki er ikke bare en gastrointestinal sykdom. Pediatrics magazine rapporterer at personer med cøliaki er mer sannsynlig at lider av nevrologiske lidelser som hypotoni, nevropati, lærevansker, ADHD og migrene hodepine. Økt forekomst av apati, anemi og osteoporose er også ofte forbundet med denne sykdommen.

Tidlig diagnose

Tidlig diagnose er viktig for å redusere multisystem skadene forårsaket av gastrointestinale nød som er hovedfunksjonen i gluten allergi. Diagnose er gjort gjennom en blodprøve og tarm biopsi. Du kan også ønske å fjerne gluten fra kosten i flere uker eller måneder og observere forandringer i kroppen din.

Ting å spise

Den eneste kjente behandling for cøliaki er å følge en glutenfri diett. Med økt bevissthet om sykdommen, er dette ikke så vanskelig som det høres ut. Det finnes mange glutenfrie brød produkter på markedet i dag, inkludert frossen pizza, pizza deig, bakevarer, pasta, korn, makaroni og ost, og frossen lasagne. Besøk din lokale naturlige matbutikk for det bredeste utvalget. Les etiketter på all bearbeidet mat, mange av dem inneholder gluten eller andre kornprodukter.

Future Prospects

Et enzym som finnes i bygg kan redusere symptomer på hveteallergi, ifølge The Journal of American Medical Association. Dette enzymet har vist seg å bryte ned gluten i rotte tarmen, men menneskelig testing er ennå ikke gjort. Denne forskningen kan hjelpe forskerne å utvikle et enzym supplement for å hjelpe cøliaki pasienter fordøye hvete gluten.


Previous:nothing Next:hva er mitt mål puls for å miste vekt?

Relaterte artikler


 • jawbreakers ingredienser
 • hvordan å håndtere diett uten dumt kjepphest dietter
 • risikoer og komplikasjoner fra en gastrisk bypass
 • kalsium pyruvat for vekttap
 • 7-dagers diabetiker måltid plan
 • hva er formelen for beregning av vekttap?
 • hvordan du virkelig miste vekt permanent
 • mat du kan spise på alli diett
 • hvilke matvarer øker stoffskifte?
 • hvordan du raskt og miste vekt trygt
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com