høy-protein mat for barn

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2012-02-05
Det er viktig for alle barn å spise sunn og næringsrik mat. For de fleste barn, betyr det å spise en godt balansert kosthold bestående av alle de grunnleggende mat grupper. Noen barn, derimot, trenger en mer modifisert diett for å trives. Barn som lider av kreft, eller som er undervektige eller ikke vokser bra, krever en diett fullpakket med høy-protein mat

Fakta

Protein er viktig for vekst, spesielt i små barn. Det er en macronutrient som forsyner kroppen med energi. Den Kosttilskudd Referanse Intake (DRI) anbefaler at barn 1 til 3-års alderen får 13 gram protein daglig. Fire til åtte-åringer trenger 19 gram protein per dag, og 9-til 13-åringer bør få 34 gram protein hver dag

Typer

High-protein mat kommer i et bredt spekter. Kjøtt høy i protein er biff, kylling, fisk, lam og kalkun. Ost, melk, egg og melkeprodukter som cottage cheese, kremost og yoghurt er også gode valg. Gi barna peanøttsmør, bønner og erter. Selv om disse er maten høyest i protein, selv mat som er lav i protein kan være forbedret for å sikre at barnet får mer av de essensielle makronæringsstoffer.

Frokost

Protein i morgen vil gi barnet ditt den energien han trenger for å starte sin dag. Egg er fulle av protein, men det er mange andre high-protein frokost. Spre peanøttsmør på et stykke toast, legge til ekstra egg til fransk toast og pannekake batter, eller legge pulverisert melk til yoghurt, havregryn og frokostblandinger. Par sin frokost med en 8-unse glass melk, som typisk inneholder 8 gram protein. Et annet alternativ frokost er et protein-pakket smoothie, med ekstra protein pulver eller tofu.

Lunsj

Legg protein til barnets lunsjmeny ved å innlemme peanøttsmør. Lag en peanut smør og gelé sandwich eller dip epler og bananer i peanøttsmør. Andre høyt protein sandwich alternativene inkluderer kylling, tunfisk og egg salat. Legg ost på en sandwich for ekstra protein. En servering av Kraft makaroni og ost, en vanlig gutt favoritt, gir 9 gram protein. Legg pulverisert melk til makaroni og ost for en ekstra protein boost.

Middag

For å øke barns inntak av protein ved middagstider, inkluderer biff, kylling eller fisk i måltidene dine. Mens grillet kylling er et sunnere alternativ, den panerte kylling nuggets at mange barn elsker inneholder ca 14 gram protein. Legg pulverisert melk til suppe, eller legge egg til potetmos, Meat Loaf og gryteretter. Selv pickiest eater kan nyte en høy-protein måltid i en gutt favoritt som ost pizza. For et protein-fylt etter middag behandle, satt hele melk i bakverk og desserter.

Fordeler

Ifølge barnelege Loren G. Yamamoto, er barn som ikke spiser nok og ikke vokser bra bør oppfordres til å spiser høy-protein mat. Tilstrekkelig inntak av protein fører til sunnere bein og organer. Protein er kritisk viktig for et barns muskler og vev vekst og for sunn hud, hår og organer.


Previous:nothing Next:sure vs alkaliske matvarer

Relaterte artikler


 • hvilke matvarer som syre eller alkaliske i magen?
 • hvordan du legger laksen til et hjerte sunt kosthold
 • ernæring for diabetikere
 • fordelene av mini-måltider for vekttap
 • trykk for brystet årsaker
 • eddik og vann kosthold
 • hva din idealvekt bør være
 • den beste diabetes diett
 • hva urter hjelpe med vekttap?
 • benefiber bivirkninger
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com