hva er bivirkningene av å konsumere for mye koffein?

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2012-02-10
Fra første drink av kaffe om morgenen til den energidrikken som brensel våre sent på ettermiddagen og kvelden, mange av oss konsumere store mengder koffein i løpet av dagen. Enten du er en erfaren drikker med koffein eller noen som har store mengder til tider, er det mulig å ha for mye koffein i systemet. For mye koffein kan føre til både kort-og langsiktige bivirkninger

Hva er koffein?

Koffein er et sentralstimulerende som hjelper å holde en person våken. Den finnes i mange drikkevarer, og små mengder kan finnes i enkelte matvarer. Koffein er også en viktig ingrediens i mange medisiner. Koffein virker ved å stimulere hjertet. I USA, har den gjennomsnittlige person som er minst 230mg koffein i sitt daglige kosthold, selv om mange mennesker forbruker mer enn det.

Jitters

Få jitters er en vanlig bivirkning på noen som forbruker store mengder koffein. Alvorlighetsgraden av jitters varierer fra person til person, men mange rapporterer nervøsitet og en manglende evne til å sitte stille. Dette er vanlig blant dem som konsumerer store mengder energidrikker eller kosttilskudd som er designet for å holde en person våken. Jitters reduseres over tid som koffein passerer gjennom systemet. Det er viktig å merke seg at de fleste drikkevarer som har store mengder koffein er ikke ment å bli fortært i én setting. De fleste bokser med energidrikker inneholder minst to porsjonsstørrelser.

Rapid Heartbeat

Heavy koffein drinkers kan være utsatt for raske, uregelmessige hjerteslag hvis de overindulge i produkter som inneholder koffein. De som opplever rask hjerterytme føles som om hjertet skal slå ut av brystet sitt. I likhet med jitters, går raske hjerteslag unna gradvis i de fleste tilfeller, men i enkelte tilfeller prosessen tar lengre tid og kan kreve en tur til legen dersom det vedvarer.

Fibrocystic Breast Disease

Mange kvinner lider av en tilstand som kalles som fibrocystic bryst sykdom. Fibrocystic bryst sykdom er preget av klumper under overflaten av huden på brystet. For de fleste kvinner, klumper disse er ikke smertefull eller engang merkbare, de er heller kreft. Ifølge National Institutes of Health, en av risikofaktorene for fibrocystic bryst sykdom er høyt koffein inntak.

Dehydrering

I følge forskere ved Brown University, er koffein en mild vanndrivende og kan føre til dehydrering. Fordi koffein induserer en urinering respons hos mennesker, mange eksperter, inkludert de ved Brown University, anbefaler at en person skal drikke 8 oz. vann for hver kopp kaffe eller andre koffeinholdige drikke bruker de.


Previous:nothing Next:coral kalsium farer

Relaterte artikler


 • en kaloriteller kosthold
 • mat for en høy protein diett
 • hvor mye krom å ta for vekttap?
 • å spise 12 super mat
 • mat høyt i kalorier og lite fett
 • mat å spise for mer energi
 • hva er en hypo allergifremkallende kosthold?
 • cvs prenatal vitaminer bivirkninger
 • hvordan bruke grønn te for vekttap
 • hvordan å gå ned i vekt uten slanking igjen
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com