hvor mange kalorier er i honning?

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2012-02-15

Hva er honning?

Honey er en søt, klissete sirup produsert av bier med nektar fra blomster. Bier lage honning som mat for seg selv, men mange dyr liker honning også. Spesielt er honningbie oppkast. Det høres kanskje grov, men en bie mage er som en fabrikk for honning. En bie vil ingest, da regurgitate honning flere ganger til den er fordøyd til konsistensen ønsket. Det er ikke bare en bie, men mange bier, som vil hjelpe til i prosessen.

Når de har fått til en god konsistens, er honning satt inn i en honeycomb, hvor biene klaffen vingene for å hjelpe fordampning av vann igjen over i sirup. Den reduserte mengden av vann øker sukker-til-vann-forhold og hindrer gjæring.

Etter fordampningen, kan det endelige produktet være forseglet, og har lang holdbarhet.

ernæringsmessige verdien av Honey

Honey er et naturlig produkt uten behov for noen ytterligere tilsetninger som sukker eller salter. Det ferdige sirup er hovedsakelig naturlig sukker på 16 gram per spiseskje.

Ifølge National Honey Board, det er 64 kalorier per spiseskje av naturlig honning.

De ernæringsmessige verdier er som følger per spiseskje, ifølge National Honey Board:

Vann: 3,6 g

Totalt Karbohydrater 17,3 g
Fruktose: 8,1 g
Glukose: 6,5 g
Maltose: 1,5 g

Ifølge honning styret, inneholder honning noen syrer (amino og organiske) sammen med antioksidant enzymer og vitamin C.

Protein: 0. 266 prosent
Nitrogen: 0. 043 prosent
aminosyrer: 0,05 til 0,1 prosent

Vitamin C: 0,1 milligram

Honey også inneholder svært små mengder av mineralene kalsium, jern, sink, kalium, fosfor, magnesium, selen, kobber, krom og mangan.

Bruk av Honey

Honey brukes hovedsakelig som en søtningsstoffer agent for mat. Honning kan settes på brød, frukt, kjøtt, godteri og mer. Honning også kan brukes som konserveringsmiddel for mat. Kjøtt kan marineres i honning for en stund uten å gå dårlig, og studier har vist honning for å redusere bruning av frukt.

For barn over 12 måneder gammel, honning kan også brukes som beroligende middel for å hjelpe dem å sove. Ikke gi honning til et spedbarn.

Denne naturlige syrup kan også brukes som hjelpemiddel for sår hals som sin tykke, klebrige kvalitet bidrar til pels og berolige.

Honey, kan som andre naturlige produkter (grønn te, avocado) brukes direkte på huden for å fukte og for å forhindre akne. Mange ansikt kremer inneholder allerede noen mengde honning.

som vitamin E, kan honning hjelpe lindre brannsår. Det er en naturlig antiseptisk som inneholder små mengder hydrogen peroxide. Bruk honning inni bandasjer for å hjelpe en brenne leges raskere.


Previous:nothing Next:lap-band plassering kosthold

Relaterte artikler


 • kid-friendly sunn snacks
 • gastrisk bypass prosedyrer
 • hvordan gjøre sunne valg på en salatbar
 • alli diett mat
 • naturlig kolon renset oppskrifter
 • metthetsfølelse vekttap
 • farene ved å være undervektig
 • kilder av LDL kolesterol
 • å spise mer fisk for et sunt hjerte
 • hvordan du kjøper tenuate dospan online
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com