hvorfor er et sunt kosthold viktig?

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2012-02-12
Et sunt kosthold gir energi kroppen vår trenger for å fungere skikkelig. Riktig ernæring er "drivstoff" for kroppen vår. Sunn spising er knyttet til generelt god helse og sykdomsforebygging. Ifølge US Department of Agriculture (USDA), er god ernæring "absolutt nødvendig for en sunn vekst og utvikling hos barn og unge. " Forekomsten av sykdom og død er påvirket av kosthold og mosjon. Medisinske tilstander som hjertesykdom, visse typer kreft, diabetes og høyt blodtrykk er ofte forårsaket eller forverret av den individuelle kosthold.

Betydning

Et sunt kosthold er viktig i våre liv begynner ved fødselen. Ernæring sørger for fysisk og psykisk vekst. Det amerikanske Department of Health and Human Services (HHS) abonnerer på teorien om at fremme sunn-matvaner tidlig --- ved fødselen med amming --- vil skape livslang vaner. Disse vaner kan resultere i forebygging av visse sykdommer og muligens med dødsfall. Mat er kroppens drivstoff. Godt balansert ernæring bidrar til å opprettholde stabil energi og god mental fokus.

Identification

Et sunt kosthold inneholder en balanse mellom ernæringsmessig mat og kaloriinntak. Vitaminer, mineraler, fiber og kalsium --- essensielle næringsstoffer --- kroppen vår trenger for å opprettholde god helse kommer fra visse matvarer. Fett, karbohydrater og proteiner er også til stede i mat og gir kroppen energi --- kalorier. Det amerikanske Department of Agriculture (USDA) publiserer en Food Guide Pyramid, som tilbyr en visuell oversikt over de ulike matvaregruppene. Videre reflekterer pyramiden det anbefalte daglige beløpet (RDA), skal den enkelte ha fra hver gruppe. Variasjon i kostholdet er nøkkelen til god ernæring.

Effekter

Effekten av et sunt kosthold og regelmessig aktivitet bidrar til å opprettholde en sunn vekt. Dette forbedrer generell helse og immunitet. Ubalansert ernæring eller overspising kan føre til fedme. Ifølge USDA, er fedme en stor risiko faktor i diabetes og andre kroniske sykdommer. Deres data viser at fra 1999 til 2002, «65 prosent av U. S. voksne var overvektige, en økning fra 56 prosent i 1988 til 1994 "

Andre betingelser

Andre tilstander som kan forebygges ved et sunt kosthold er:. Hypertensjon, hjerte-og karsykdommer, diabetes, osteoporose, høyt kolesterol og anemi --- jernmangel. Sykdommer i munn og visse fordøyelsesproblemer er også tillagt en dårlig kosthold. Feil ernæring kan føre til underernæring, og som ovenfor, fedme. Næringsstoffer bør komme fra maten i kosten vår, ikke kosttilskudd. Når det er umulig, for grunner som medisinering bivirkninger, kan kosttilskudd vurderes. En helse-omsorg leverandør skal hjelpe individer til å bestemme hvor mye og hva slags kosttilskudd er nødvendig.

Hensyn

The USDA, i samordning med HHS, fremmer offentlig utdanning om god ernæring og essentiality til liv. Ressurser er gjort tilgjengelig for helse-omsorg leverandører for pasienten rådgivning, om riktig ernæring.


Previous:nothing Next:anbefalt diett for osteoporose pasienter

Relaterte artikler


 • kan diabetikere spise sjokolade?
 • vekttap dietter for seniorer
 • lav kalori protein diett
 • kosthold for prostata kreft behandling
 • glykemisk indeks kosthold mat
 • alternativer til gastrisk bypass surgeries
 • elektrolytt vs renset vann
 • cellulite kur av trening
 • fordelene av mini-måltider for vekttap
 • diabetiker diett tips
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com