hvorfor er høy-protein, lav-karbohydrat dietter er så skadelig?

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2012-02-22
High-protein, har lav-karbohydrat dietter blitt svært populære i det siste tiåret, delvis på grunn av påstander om at Kosten kan nyte rik, overbærende mat og likevel gå ned i vekt raskt og enkelt. Men med sin vekt på høy-fett matvarer på bekostning av viktige næringsstoffer, kan disse diettene sette kroppen din i fare for skremmende helseproblemer

lite næringsstoffer

Lav-karbohydrat dietter alvorlig begrense mengder av grønnsaker, frukt og helkorn som kan konsumeres. Dette er en alvorlig fare fordi kroppen trenger en jevn tilførsel av alle disse matvarene for å fungere og bekjempe sykdom. Frukt og grønnsaker inneholder kraftige antioksidanter og fytokjemikalier som kan redusere risikoen for mange kreftformer, blant annet kreft i lungene, magen, kolon, og spiserør. Faktisk, anbefaler American Cancer Society at voksne spiser minst fem porsjoner med frukt og grønnsaker hver dag for å bekjempe kreft, de fleste low-carb dietter forbyr frukt og grønnsaker i begynnelsen stadier. Disse diettene kan også øke risikoen for hjerteproblemer ved å begrense inntaket av fiber-rik karbohydrater mat. High-fiber plantebaserte matvarer kan faktisk senke kolesterolet og blodtrykket, så hopper dem kan sette deg i fare for hjerte-og karsykdommer.

High i Fat

Heller enn å spise en rekke av næringsrikt produsere, korn, og meieriprodukter, de fleste low-carb slankere fylle opp på matvarer som er rike på mettet fett, særlig kjøtt, egg og full-fett oster. Høye nivåer av fett i kroppen kan føre til hjerneslag, diabetes, kreft og dødelige hjertesykdommer.

Tap av Minerals

Kroppen kan ikke lagre ekstra protein, så den må jobbe ekstra hardt for å bryte ned overskytende beløp. I personer med enda mild nyre dysfunksjon, kan denne prosessen forverre problemer og med føre til nyresvikt. Fordelingen prosessen fører også kroppen til å utskille for mye kalsium, noe som kan føre til både nyrestein og benskjørhet.

Ketose

Når kroppen ikke har karbohydrater å brenne for energi, må den stole på fett. Dette kan høres godt når du prøver å gå ned i vekt, men denne prosessen, som kalles ketose, er en unormal nedbrytning av fett som frigjør giftig ketoner i blodet og kan føre til ubehagelige bivirkninger som kvalme, svimmelhet, tretthet og dårlig ånde .

Villedende Vekttap

Ikke bare er lav-karbohydrat, høy-protein dietter farlige, men deres evne til å hjelpe deg å miste vekt kan være misvisende. Mange dieters er glade for å se at de har mistet betydelig vekt på bare de første ukene av planen, men, dessverre, er dette ikke skyldes tap av fett. Mesteparten av vekten tapt er vann vekt og er et resultat av kroppen din brenner glykogen når du først redusere karbohydrat inntaket.


Previous:nothing Next:vekttap platåer

Relaterte artikler


 • Slik leser McDonald’s informasjon om ernæring
 • hvordan gjøre iset protein kaffe
 • hvordan å handle og lagre på Bondens marked
 • mat som gir kroppen din en alkalisk tilstand
 • hvordan å jobbe på et lite fett, lite sukker og lite salt kosthold
 • hva skal en LDL-kolesterolnivå være?
 • lavt protein lav-fett og lavt kolesterol dietter
 • flytende dietter for vekttap
 • hvor å miste vekt spising metro smørbrød
 • 3 dagers rens dietter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com