kalorier for en manns kosthold

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2012-02-05
Kalorier er med enkle ord et mål på energi fra mat. De er mye energi som brukes til å gjøre noe. Kalorier i matvarer varierer basert på fett, proteiner og karbohydrater og påvirker hvordan menn vedlikeholde, løs eller opp i vekt. Kalorier arbeider med andre faktorer som livsstil og kan ofte bli feiltolket og derfor misforstått

Betydning

Kalorier er svært viktig for vår hverdag. Den calorie Kravene varierer med hver mann, og er basert på en rekke faktorer som gener, forholdet mellom muskler til fett, helse og alder. Hvis du prøver å løse, få eller opprettholde vekten din, mengden kalorier du forbruker vil være forskjellige. Uavhengig av målene, er det viktig å forstå hvordan kalorier gjelde for deg og kroppen din struktur.

Base Metabolic Rate

The Base Metabolic Rate (BMR) er en formel som brukes til å bestemme tilstrekkelig mengde kalorier for å utføre daglige fysiske og psykiske oppgaver. Den beregnes ved hjelp av prinsippene om høyde, vekt og alder. Formelen for beregning av en manns BMR er som følger: BMR=66 + (13. 7 x vekt) + (5 x Høyde)-(6. 8 x alder)=Daglig kalorier nødvendig. Noen av de faktorene som påvirker BMR inkluderer fysisk aktivitet som mosjon, idrett og arbeidsliv. Mens det er et godt system for å bestemme daglige krav, mangler det nøyaktighet i å etablere det anbefalte kalori teller svært mager, muskuløs og sterkt overvektige mennesker.

Vekt kontroll

Mengden kalorier en mann trenger varierer avhengig av fitness mål. For en mann prøver å opprettholde sin vekt, gir BMR formelen en indikasjon på hvor mye kalorier er nødvendig for å opprettholde sin nåværende vekt. Menn som ønsker å gå ned i vekt må kutte ned sine kalori inntaket, slik at deres utgifter oppveier inntaket. For å gå ned i vekt er det anbefalt å kutte det daglige kaloriinntaket med 20 prosent, noe som kan være hvor som helst 300-500 færre kalorier om dagen. Vekt eller muskel gevinst krever det motsatte, som innebærer å spise mer kalorier.

Øvelse

Trening og fysisk aktivitet spiller en viktig rolle i å hjelpe finne ut hvor mange kalorier du trenger en dag. Fitness ekstremister som Michael Phelps og Lance Armstrong brenner godt over 3000 kalorier om dagen, og krever høy-kalori inntak å opprettholde sin fysiske aktivitet. Jo mer aktiv du er, jo flere kalorier du trenger å gjøre det gjennom dagen. Mindre aktive menn på høy-kalori diett, vil trolig opp i vekt fordi energi i (kalorier) er større enn energien som brukes. Ved etablering av en diett eller ernæringsmessig plan, må du huske på din fysiske aktivitet.

Misforståelse

Det er ikke bare kalorier som vil få deg til å få eller miste vekt. Hvis det var tilfelle, ville mange heavy-sett menn som spiser for lite kalorier fortsatt være i stand til å miste mye vekt. Hva du spiser arbeider hånd i hånd med den mengden kalorier du spiser for å avgjøre om du vinner eller taper vekt. To mennesker som spiser samme mengde kalorier daglig kan ha svært forskjellig kropp strukturer avhengig av hva som gjør opp sine daglige måltider.


Previous:nothing Next:kaloriinntak formel

Relaterte artikler


 • South Beach fase 1 kosthold
 • hvordan å følge italiensk mat oppskrifter
 • kosthold for herpes zoster
 • typer mat for vegetarisk kosthold
 • mat for en høy protein diett
 • planlegger å hoppe starte en diett
 • hva er grunnen flaxseed godt for?
 • hvordan finne vekttap piller
 • diett plan for diabetes pasienter
 • ekstreme vekttap diett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com