lakris rot ernæringsmessige informasjon

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2012-02-11
Lakris rot-også kjent som lakris, lakris, søt rot og gan ZAO-er stort sett dyrket i Hellas, Tyrkia og Asia. Lakris rot inneholder sammensatte glycyrrhizin, som er mest gunstig del av lakris rot. Lakris rot har blitt brukt tradisjonelt i både vestlige og østlige deler av verden. Det er viktig å merke seg at lakris rot er ikke det samme som lakris godteri, som ofte inneholder lite eller ingen lakris rot og er vanligvis flavored av anis

Clinical Trials

Noen kliniske studier har fastslått at glycyrrhizin kan redusere komplikasjoner i hepatitt C-pasienter. Noen tradisjonelle leger, derimot, er skeptiske at det ikke er nok bevis for å støtte kravet om at glycyrrhizin er et levedyktig alternativ for hepatitt C-pasienter. Det er også liten dokumentasjon fra kliniske forsøk som lakris rot er gunstig for magesår.

Forms

Lakris rot er tilgjengelig i mange former. Det kan komme skrelles og tørket til pulver eller kommer i kapsler, tabletter eller flytende ekstrakter. Den er også tilgjengelig uten glycyrrhizin. Dette produktet kalles deglycyrrhizinated lakris eller DGL.

Bruker

Lakris rot brukes av herbalists å behandle magesår, bronkitt og sår hals. Den kan også brukes til å behandle virale infeksjoner.

Mye som Saint John's Wort, inneholder lakris rot antidepressant forbindelser. Naturmedisinere anbefaler lakris rot som et alternativ til St. Johannesurt, men er langvarig bruk anbefales ikke

En av de mest fordelaktige forbindelser av lakris rot er glycyrrhizin, eller glycyrrhetinic syre. . Det er denne syren som inneholder antivirale midler. Det har vist seg å inaktivere Herpes simplex virus så vel som å fremme motstand mot candida. Imidlertid har glycyrrhizin blitt vist å forårsake flere bivirkninger. Det er av denne grunn at lakris rot ikke bør brukes sammenhengende i mer enn fire til seks uker.

Dosering

Hele lakris rot dosering er 5-15 milligram daglig. Langvarig bruk på disse nivåene er ikke anbefalt. Brukere bør overvåkes av lege.

Den vanlige doseringen av deglycyrrhizinated lakris er to til fire 380 mg kapsler daglig. Kapslene bør tas før de spiser og ved sengetid. DGL er mye tryggere for bruk enn hele lakris.

Advarsler

Den glycyrrhizin i lakris rot når det tas i store mengder kan forårsake høyt blodtrykk, væskeansamlinger og hjerteproblemer.

Lakris rot bør ikke tas med diuretika eller legemidler som reduserer kaliumnivå. Inntak av lakris rot med disse legemidlene kan føre til lavt kalium nivå, noe som kan være dødelig.

Langvarig bruk av lakris root kan påvirke hormonnivået av kortisol. Dette kan forårsake interferens med steroider legemidler som prednison.

Kvinner som er gravide bør unngå å ta lakris rot kosttilskudd fordi de kan forårsake tidlig fødsel.

Alltid konsultere en lege før du tar noen supplerende medisinering.


Previous:nothing Next:hvorfor å unngå mat med høyt syre

Relaterte artikler


 • hva slags mat inneholder isoflavoner?
 • kosthold råd til å tone opp
 • vekttap tips å bruke en detox diett
 • lap band kosthold ideer
 • ideell vekt for kvinner 60 år og over
 • lav carb dietter og ketose
 • 7 dagers kolon renset
 • Modellen hemmelige til vekttap
 • multi-vitamin bivirkninger
 • vitamin K matvarer for å unngå
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com