leveren rensing diett menyen plan

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2012-02-16
En nøye planlagt diett kan være svært nyttig for leveren rensing, men du må unngå junk food, rødt kjøtt og alkohol for enhver pris. Leveren spiller en viktig rolle i mange av kroppens primære funksjoner: protein syntese, avgiftning, fjerne avfall fra blodet, lagring vitaminer og næringsstoffer. År med dårlige matvaner, overdrevent alkoholforbruk eller genetiske faktorer føre til leverskader, setter du i fare for en rekke negative helsemessige komplikasjoner. En leveren rensing kosthold er skånsom på leveren, beskytter den fra overarbeide og forbedrer sin funksjon.

Du trenger:
selvdisiplin
. tålmodighet.

Breakfast

En balansert frokost er viktig for leveren rensing. Spis en appelsin hver morgen for å starte dagen med mye antioksidanter. Forbered havregryn med 1 c. skummet melk og brunt sukker. Hel hvete toast med jordbærsyltetøy er et alternativ til havregryn når du vil ha litt variasjon. Egg er også en gyldig meny alternativ til frokost. De inneholder sunt protein, B-vitaminer og svovelforbindelser som bidrar med avgiftning av leveren, hvor enzymer nøytraliserer giftstoffer og frie radikaler.

Snack 1

Ferske frukter er rike på antioksidanter og vitaminer er nødvendig for leveren din til å fungere skikkelig. Spis et eple eller en pære formiddagen. Du kan også snack på druer. Drikk rikelig med vann eller te hele morgenen samt å bidra til rensing prosessen.

Lunsj

Cook 4 oz. av mager fisk eller fjærkre til lunsj. Fisk er et godt valg fordi den inneholder sunne omega-3 fettsyrer som selen og metionin, som er essensielle for leveren din. Spis sardiner, laks, tunfisk eller torsk. Det bør bemerkes at fisk også inneholder en moderat mengde friske protein. Protein er et nødvendig næringsstoff for kroppen din, men en utvinne leveren kan ikke effektivt behandle store mengder protein eller transfett. Så du må velge proteiner nøye og balanse dem med karbohydrater. Sjømat er en ideell kilde til magre proteiner for leveren din diett.

Legg litt poteter og kokte grønnsaker som brokkoli som avrunder måltidet. Grønne bladgrønnsaker som brokkoli er en god kilde til vitamin K, et næringsstoff fordelaktig for leverfunksjonen.

Snack 2

Din ettermiddagen snack bør bestå av mer frukt. Et annet eple, appelsin eller pære vil holde kroppen fungerer som den skal. Antioksidanter og næringsstoffer som vitamin C, beta-karoten og vitamin E spiller alle en viktig rolle i å beskytte den skadede leveren. Disse næringsstoffene også bidra til å eliminere giftige stoffer fra kroppen. Vitamin B6 og B12 samt folsyre fremme utvisningen av galle fra leveren.

Middag

Cook erter og linser til middag. Begge elementene inneholder omega-3 fettsyrer og arginin, viktige næringsstoffer for leveren avrusning. Sunt fett unclog kanaler som brukes for eliminering av galle og giftstoffer, mens usunt fett som finnes i rødt kjøtt og bearbeidet mat myra ned systemet. Forbered en liten salat med friske skiver av avokado, også rik på fettsyrer gunstig for leveren regenerering. Spis 4 oz. av fjørfe eller fisk. Kompletter disse matvarene med en grønn leafy grønnsak som purre, kål eller spinat.


Previous:nothing Next:hvor mange kalorier er i honning?

Relaterte artikler


 • fordelene av mini-måltider for vekttap
 • måltider dietter
 • proteiner som hjelper å gå ned i vekt
 • hvit mat og vekttap
 • eddik og vann kosthold
 • hvordan du velger en god vekttap supplement
 • fjørfe ernæringsmessige verdier
 • urteprodukter for vekttap
 • bivirkninger av acai kosthold
 • hvordan holde vekten av når du mister den
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com