mekanismer av væske og elektrolyttforstyrrelser hos mennesker

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2012-02-15
Elektrolytter er mineraler som kreves for grunnleggende og komplekse kroppsfunksjoner, fra blinkende øyelokkene for å pumpe blodet gjennom kroppen din. Kort sagt, de er brukt for hver enkelt funksjon som du utfører, inkludert tenkning. Enten for lite eller for mye farlig for helsen din. De elektrolytter er kalsium, kalium, magnesium, bikarbonat, natrium, klorid og fosfat

Balanse vanninntaket

Vann beruselse eller over hydrering er en viktig årsak til elektrolyttforstyrrelser, spesielt for idrettsutøvere. Hvis du drikker for mye vann på kort tid, din elektrolytter nedgang, noe som fører til en ubalanse. Også hvis du drikker for lite vann, vil konsentrasjonen av elektrolytter stige, forårsaker en ubalanse. Drikk seks til åtte kopper vann daglig for å opprettholde elektrolyttbalansen.

Elektrolytter må balanseres

Diaré, oppkast, medisiner, diuretika og /eller sykdom bidrar til elektrolytt ubalanse. I utgangspunktet er disse forholdene eller medisiner øker eller tømme din kroppsvæsker, som endrer kroppens kjemi. Enten en nedgang eller økning i elektrolytter vil oppstå.

Triggers

En elektrolyttforstyrrelser utløser en rekke symptomer, som å gå kramper, muskelrykninger eller hvile kramper. Disse kramper spesielt påvirker føtter og tær.

Elektrolyttforstyrrelser Symptomer

Hvis venstre ubehandlet, en elektrolytt ubalanse vil fremgang, forårsaker svakhet, hjertebank, mer alvorlige kramper, svimmelhet, koma og død.

Hyponatremi og Hypernatremia

Det finnes to typer elektrolyttforstyrrelser: hyponatremi og hypernatremia. Hyponatremi er vann rus, som resulterer i en uttømming av en elektrolytt, natrium, i blodet. Hypernatremia er forårsaket ved å drikke for lite vann, forårsaker natrium å være svært høye. Når natrium er enten hevet eller senket, en ubalanse oppstår som fører til at vannstanden i og rundt cellene for å bli forstyrret.

Rule of Thumb for Elektrolytter

Den tommelfingerregel er å drikke mer vann hvis elektrolytter øker ; drikker mindre vann dersom de reduseres. Hvorfor? Fordi du ønsker å fortynne konsentrasjonen av elektrolytter i blodet hvis de øker. Du ønsker å gå den andre veien og drikker mindre vann når elektrolytter senke å øke mengden i blodet.


Previous:nothing Next:hvilke matvarer forårsake cellulitter?

Relaterte artikler


 • rotasjon diett plan
 • hvordan å bruke mindre penger på dagligvarer og spise sunnere også
 • vegetarisk vekttap tips
 • hvordan å gå ned i vekt ved å endre kosthold og gåing
 • ernæring for muskel vekst
 • diett planer for høyt kolesterol
 • hvordan å implementere en enkel vekttap plan
 • hvordan å gå ned i vekt før den store bryllupsdagen
 • hva urter hjelpe med vekttap?
 • hvordan å beregne hvor mange kalorier å spise for å gå ned i vekt
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com