metoder for å tilberede sunne retter

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2012-02-24
Du kan ofte høre om sunn mat å spise for å forbedre eller vedlikeholde din kondisjon. Akkurat som hva du spiser betyr noe, hvordan du forbereder det kan gjøre en alvorlig forskjell også. Noen metoder for matlaging som du trodde var sunt kanskje ikke så sunn som du trodde. Læring ulike metoder for å tilberede sunne retter vil tillate deg å utvide dine kunnskaper på kjøkkenet mens forhåpentligvis holder livlinjen trim

Grilling, Broiling og Rør-knekken

Den dårlige ting om alle disse tre metodene er at de er raske tempo, høy varme typer matlaging som utsetter mat til farlig AGEs (avansert glycation end), knyttet til diabetes, nyre-og hjertesykdom av forskere ved Mount Sinai School of Medicine i New York. Bortsett fra dette, disse metodene for å tilberede er genuint sunnere enn tradisjonell dyp stekepanne.

Grilling mat ved hjelp av en stovetop grill eller George Foreman Grill i stedet for et eksternt grill kan hjelpe deg å unngå polysykliske aromatiske hydrokarboner, som kan forårsake kreft. Grilling er en rask metode bra for mager eller fet kjøttpålegg, fersk frukt som ananas og litt grønnsaker. Grønnsaker kan bli brunet og børstet lett med olivenolje, marinade, buljong eller juice for å legge til smaken.

Broiling kan du raskt varme kjøtt og grønnsaker, og fungerer best med magert kjøttpålegg. Plasser elementer i en broiler pan innsiden av ovnen nær toppen varmeelementet. Fisk, skinn kylling og grønnsaker er gode ideer for broiling. Broiling og grilling ofte bevare intense smaker innsiden av kjøtt og samtidig la ut mer sprø og tørr.

De fleste bruker for mye olje når stir-steking. Unngå dette ved å starte med en spiseskje olje og legge mer bare hvis det er nødvendig. Tynt-skiver kylling, svinekjøtt, reker og oksekjøtt kan også være wokede hvis du ønsker. Frisk olivenolje, rapsolje og vegetabilske oljer er de beste oljene du kan bruke som de gir god (enumettet) fett.

dampende, Kokende og Pressure Cooking

Dampende matvarer som grønnsaker eller tynner kjøttpålegg fungerer godt for å bevare vitaminer og mineraler som finnes i maten. Damping kan generelt gjøres for noe mat som kan kokes.

Koking er en sunn metode for matlaging, men kan renne grønnsaker av vitale vitaminer og andre næringsstoffer. Kjøtt, derimot, vil bli tappet for mange av usunt fett på at vannet helles ut eller brukes til lager.

Pressure matlaging maten betyr at du må ha rett timing som mat kan overcook raskt om ikke holdt under et våkent øye. Denne metoden for matlaging er stor for bønner, grønnsaker og helkorn, men sørg for å bruke riktig mengde væske for det du lager mat. Du må også være forsiktig når du fjerner låst lokket på en trykkoker.

Baking og steking

Disse to metodene av ovnen matlaging er veldig sunt. Den eneste forskjellen mellom de to er at steking temperaturene er generelt høyere enn baking temperaturer. Steking fungerer bra med fugl som hel kylling og kalkun. Du kan også steke store kjøttstykker som skinke og biff. Store grønnsaker kan være stekt, men holder seg bedre under lavere varme til baking.

Baking er god for mer elegant kjøttstykker, for eksempel noen typer fisk. Tildekking oppvasken når baking, steking med aluminiumsfolie eller bruke en roasting lokk kan bidra til å bevare fuktighet. Du kan også plassere mat på toppen av et stativ inne i en Roaster panne slik at overskytende fett kan renne bort under stekingen eller steking.


Previous:nothing Next:leptopril farer

Relaterte artikler


 • Hva er fordelene med glutamin pulver?
 • metoder for å øke metabolic rate
 • hvordan du diett for candida
 • fettfattig hjerneføde for test-taking
 • negative bivirkninger av koffein
 • kilder til vitamin B
 • sukkerfri godteri ernæringsmessige fakta
 • effektiv appetitt suppressants
 • urinsyre: matvarer for å unngå
 • vanlig kokosolje g. virgin kokos olje
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com