sukker alkohol og vekttap

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2012-02-23
Med en fedme-epidemien i Amerika som er nå episke proporsjoner, er millioner av mennesker søker etter måter å slanke seg og leve sunnere livsstil. Med tusenvis av diett produkter på markedet, er det lett å se hvorfor mange mennesker er forvirret om hva som er virkelig inne i maten de satt i kroppen sin. Den forvirring med sukkeralkoholer er ikke annerledes

Definisjon

Sugar alkohol er det generiske navnet for en rekke søtstoffer avledet fra korn, hovedsaklig mais. Sukker alkoholer, også kjent som polyoler, er faktisk verken sukker eller alkohol, men inneholder trekk av begge. Sukkeralkoholer har en søt smak og kommer vanligvis i flytende form. De er lagt til mat i stedet for sukker for å redusere kalorier eller minimere blod-sukker toppene i diabetikere og lav-karbohydrat dieters.

Vanligvis brukes sukker alkoholer inneholder maltitol, sorbitol, mannitol, xylitol, lactitol, Erythritol og Isomalt. Kalori verdier spenner fra en til tre kalorier per gram. Fordi sukkeralkoholer ikke er fullstendig absorbert av tarmkanalen, de inneholder færre kalorier enn vanlig sukker.

Hvor befinner

sukkeralkoholer finnes i en rekke "light," diabetiker-vennlig, sukker-fri eller behandlet lav-karbohydrat matvarer. Godteri, bakevarer, is, yoghurt, snack barer, frokostblandinger og tyggegummi inneholder ofte sukker alkohol. Tannkrem er et annet sted du kanskje uventet finner sukker alkohol, som ikke fremmer ikke tannråte som sukker gjør.

Whole Foods generelt ikke inneholder sukkeralkoholer. Grønnsaker, frukt, kjøtt, ubehandlet meieriprodukter og hele korn er blottet for sukker alkoholer, fordi de er enten naturlig søtet eller er savory. Sukkeralkoholer er gjort under mekanisk bearbeiding av korn, så det er sjelden å finne dem i en naturlig matkilde.

Vekttap

Siden sukkeralkoholer er lavere i kalorier enn vanlig sukker eller høy-fruktose mais sirup, disse sweeteners lavere totale kaloriinnholdet i matvarer. I tillegg minimerer sukker alkohol den glykemiske responsen, eller økning i blodsukkeret, som vanligvis ses etter inntak av søtsaker eller stivelse karbohydrater. På grunn av dette, er sukkeralkoholer ofte finnes i matvarer for diabetikere.

Det faktum at sukkeralkoholer ikke føre til en økning i blodsukkeret gjør at de kan være nyttige i å unngå blod-sukker krasjer, da konsumert i moderate mengder. Disse krasjer, som ofte forekommer noen timer etter inntak av et karbohydratrikt mat som godteri eller brus, kan føre til sult og cravings. Ved å holde blodsukkernivået stabilt, kan sukkeralkoholer bidra til å redusere cravings senere på dagen.

Side Effects

Sugar alkoholer kan forårsake mage ubehag når konsumert i overkant. Gass, urolig mage, diaré, oppblåsthet og tarm lyder kan oppleves av de andre likene som ikke er vant til forbruket av sukker alkoholer.

Minimer disse bivirkningene ved forsiktig og bare moderat inntak av sukker alkoholer. Over tid kan kroppen din bli vant til produktene og ubehag kan minske. Du kan også ha en mer skyndte respons med noen former for sukker alkohol sammenlignet med andre. Legg merke til den type sukker alkohol før du bruker den, slik at du kan forstå hvordan kroppen din reagerer på det, og bruke denne informasjonen i fremtiden for å forhindre ubehag.

andre søtstoffer

Det er viktig å merke seg at ikke alle sukker erstatter regnes sukkeralkoholer. Kunstige søtstoffer som aspartam, sakkarin og sukralose er ikke sukkeralkoholer og ikke oppfører seg på samme måte. Mange matvarer kombinere disse kunstige søtningsmidler med sukkeralkoholer. Noen produkter også blande sukker med sukker alkoholer til noe lavere kalori-innhold.

Les etiketter å være klar over søtstoffer som brukes i matvarer, samt mulige bivirkninger. Produkter som inneholder sukkeralkoholer vanligvis bærer en advarsel som sier overforbruk kan føre gass eller oppblåsthet. Hvis du ser denne advarselen, kan du føle deg trygg på at du spiser et produkt som inneholder sukker alkohol.


Previous:nothing Next:pea pod ernæring

Relaterte artikler


 • informasjon om Mayo Clinic diett
 • sviske juice og vekttap
 • Hva gjør tranebær juice?
 • godt kosthold for nyrer
 • kokosolje og vekttap
 • kokosolje farer
 • kosthold retningslinjer for hypoglykemi
 • matvarer som øker kolesterolet gode
 • naturlig diuretika mat rettsmidler
 • anodrol bivirkninger
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com