symptomer på protein feilernæring

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2012-02-14
Protein underernæring er mest vanlig i underutviklede land der folk har begrenset tilgang til mat. Det er spesielt utbredt blant barn i disse landene, fordi rask vekst og utvikling betyr at de trenger mer protein i forhold til sin kroppsvekt enn voksne, ifølge Verdens sunneste Foods. Risikoen for protein underernæring er redusert hvis en kosthold inneholder nok kalorier og aminosyrer, men selv i utviklede land, kan matvaner, medisinske tilstander og psykiske problemer setter folk i fare for protein underernæring.

Marasmus

Marasmus, en av to typer protein feilernæring, refererer til en tilstand av semi-sult. Det kan forekomme hos folk i alle aldre som har begrenset tilgang til mat, men det er mest vanlig hos barn som ikke ammes og som får utvannet baby formel. Marasmus symptomer er vekttap, tap av muskel-og synlig fett, svakhet og utmattelse, ifølge Verdens sunneste Foods. Marasmus kan også påvirke immunsystemet, noe som gjør infeksjoner hyppigere.

Kwashiorkor

Kwashiorkor er den andre typen protein feilernæring. Navnet er avledet fra et ghanesiske ord som betyr «den onde ånden som infiserer barnet," og det skjer vanligvis hos barn yngre enn 4 som spiser høy-karbohydrat dietter med begrenset eller ingen protein, ifølge Verdens sunneste Foods. inkluderer Symptomer på kwashiorkor muskler sløse bort, væskeansamling (ødem) og en forstørret, fettlever.

veganere og vegetarianere

Kjøtt og melkeprodukter er de viktigste kildene til protein i typisk amerikansk diett, så vegetarianere og veganere kan ha økt risiko for protein underernæring. Men, å opprettholde en diett som inneholder en rekke grønnsaker, korn og belgfrukter vanligvis gjør veganere og vegetarianere for å unngå proteinmangel, ifølge Verdens sunneste Foods.

Andre i fare

I utviklede land, folket høyest risiko for protein feilernæring er de som har hatt ekstreme fysiske traumer, som store brannsår, som hever deres protein behov, ifølge Verdens sunneste Foods. Mennesker med en medisinsk eller psykisk tilstand som påvirker deres evne eller ønske om å spise har økt risiko for protein underernærte.

Protein Kilder

tunfisk, reker og torsk er de beste kildene til protein, ifølge Verdens sunneste Foods. Svært gode proteinkilder er vilt, laks, kalkun, kylling, lam, oksekjøtt, spinat, tofu og soyabønner. Blant andre gode kilder er egg, melk, grønne grønnsaker, blomkål og mange belgfrukter.


Previous:nothing Next:ernæringsmessige informasjon om frukt

Relaterte artikler


 • bruker hypnoterapi for vekttap
 • kosthold for leveren
 • mat for å øke testosteron hos kvinner
 • kosttilskudd for å støtte vekttap
 • Viktigheten av vitaminer i en diett
 • om T-banen sunt kosthold plan
 • hvordan du kan redusere saltinntaket for et hjerte sunt kosthold
 • hjerte smart kosthold planer
 • hvordan å bli en stor vekttap partner
 • grapefrukt detox diett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com