hvordan sette smart mål for treningsprogram

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2012-03-23
Det er alltid lettere å holde seg til en treningsøkt program når du har entydige mål. Nei, er det ikke godt nok å bare ha dine mål "i hodet". Skriv dem ned og sette dem hvor du vil se dem hver dag. Del dine mål med venner, familie og kolleger i støttegruppe. Hvis du skal oppnå noen mål, er det best å ha din støtte gruppen oppmuntre deg.
Når målsetting bruker forkortelsen "SMART": spesifikke, målbare, oppnåelige, realistiske, betimelig.

Du trenger:
papir
. en penn eller blyant.
et bilde som representerer målet ditt.
tape.


en.
Sett deg ned å planlegge og sette mål i skriftlig. Du vil dele målet ditt inn spesifikke tiltak for å hjelpe internalisere målet og øke troen på å oppnå det. Jeg vil begynne i eksempelet ved å si at mitt mål er å miste 12% kroppsfett innen 1. januar 2010.
To.
The "S" i SMART står for Spesifikke. Tenk på "S" som svarer hva, når, hvor, og hvordan. På hælene av eksemplet ovenfor: Mitt mål er å redusere min samlede kroppen fett prosentpoeng med 12% innen 1. januar 2010, ved å løfte vekter hver mandag og onsdag kl 10 og gjør cardio hver tirsdag, torsdag og lørdag kl 9 am .
tre.
"M" i SMART står for Målbare. Hvordan vil du vite om du bedre hvis du ikke kan måle resultatene? I eksemplet ovenfor vil jeg måle resultater ved alltid å ha de samme personlige trener måle kroppsfett prosentpoeng ved hjelp av grønne hudfold calipers. Vi vil dokumentere den nøyaktige plasseringen av hver hudfold måling. Ha så mange variabler i samme for å unngå for mange avvik i målingene. dvs. bruk samme knipe stedet, tid på døgnet, dag i måneden, hva du har måttet spise og drikke, etc.
fire.
"A" i SMART står for oppnåelige. Det er viktig å skape et mål at du selv kan oppnå. Ikke basere målet på hva "andre" personer kan eller har gjort. Finne ut hva du trenger å gjøre for å nå målet ditt. Har du behov for å utvikle nye ferdigheter? Nye vaner? Det er her du tenker på hvordan man skal oppnå målet ditt.
Fem.
The "R" i SMART står for realistisk. Når du velger hva som er realistisk, tenk på hva du virkelig er villig og i stand til å gjøre for å nå dine mål. Du vil utvilsomt må ofre underveis, for eksempel, ikke mer etter middagen desserter om jeg kommer til å miste 12% kroppsfett innen 1. januar 2010. Den viktigste faktor for å oppnå målet ditt er tro. Så gjøre målet realistisk, men strekk deg!
6.
The "T" i SMART står for rettidig eller Materielle. Velg et realistisk tidsperspektiv i å nå dine mål. Gi deg selv nok tid, men ikke for mye tid. Det vil motivere deg mer hvis du gir deg selv en liten følelse av at det haster. I eksemplet ovenfor "innen 1. januar 2010" er min tidsramme. Materielle vil gjenkjenne dine mål ved hjelp av én av de fem sansene. I dette tilfellet kan du se og føle endringer i kroppen din og du kan høre komplimenter om en godt utført jobb fra andre.
7.
Ta kopier av dine mål og tape dem til bad speil, i sentrum av rattet, hodegjerde på sengen, døren til kjøleskapet ditt eller noe annet du vil Se målet ditt gjentatte ganger.
8.
Tape bildet som representerer målet ditt ved siden av hver kopi av målet.
9.
Start Veien til suksess
10.
Re-evaluere dine mål med jevne mellomrom og gjøre justeringer hvis du må.

Tips og advarsler


 • Når du har ditt hovedmål funnet ut, kan du gå tilbake og skrive kort sikt, mindre mål som vil hjelpe deg å nå hovedmålet
 • Lær av andre som har oppnådd de samme resultatene du er ute etter
 • Del dine mål med folk som støtter deg
 • Ikke bli bundet inn målet ditt for alltid: hvis noe kommer sammen som er uunngåelig, ikke banke deg opp. Gjennomgå alle suksesser og problemer. Hvis du må endre målet ditt, gjør det!


 • Previous:nothing Next:hvordan du kan forbedre blodtrykket

  Relaterte artikler


 • kolesterol reduksjon matvarer
 • den beste diabetes diett
 • hva du skal spise og hva du ikke skal spise på grapefrukt kosthold
 • normal kvinners vekt
 • hypothyroid vekttap diett
 • kosthold og blodtype
 • hva maten er best for hudpleie?
 • rå mat diett for å kurere candida
 • er høye protein dietter dårlig for deg?
 • hvordan å drikke vann på sunn måte
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com