mat for å unngå på Atkins dietten

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2012-03-31
Mange har opplevd frustrasjon med lav karbohydrat dietter, som Atkins planen, mens andre har hatt stor suksess. Forstå hva som er OK å spise og hva som ikke er OK å spise er avgjørende for å gjøre Atkins jobbe for deg. Det hjelper også å forstå effektene som ulike typer mat har på kroppen og stoffskiftet

Atkins forklart

Det grunnleggende premisset bak Atkins planen, spesielt i fase 1 (induksjon) og fase 2 (pågående vekttap), er å få Kroppen brukes til å brenne fett i stedet for karbohydrater som energi. Karbohydrater rammet vår blodet og endring i et sukker som kalles glukose, som så fører insulin nivåer til pigg. Når du har ekstra karbohydrater i systemet og insulin er gitt ut, skjer det en prosess som snur karbohydrater til fett. Du kan redusere virkningen av blodsukker svingninger ved å redusere karbohydrat rik mat. Når kroppen ikke har karbohydrater å bruke som energi, bruker den fett.

Karbohydrater

High carb matvarer som raffinert mel, havre, er brød, pasta, korn, melk og poteter ikke tillatt i fase 1 eller 2. Raffinerte karbohydrater, som hvitt mel og hvit ris er sterkt frarådes også i fase 4, vedlikehold. The Atkins plan oppfordrer spise mat som gir mest næring med minst mulig netto karbohydrater. Totalt karbohydrater er redusert med mengden av fiber i friske grønnsaker, som salat, brokkoli, kål og spaghetti squash. Frukt kan legges langsomt etter induksjon er fullført.

Sukker

Under induksjon, er du begrenset til 20 karbohydrater per dag, er så sukker og andre søtstoffer som høy fruktose mais sirup, fruktose, dekstrose og andre ikke lov . Sukkerholdig snacks som cookies, godteri, is, og kake er ikke tillatt. Mange matvarer har skjult sukker, så det er viktig å lese og forstå etiketten. Sukker fører også insulin til pigg. Noen "sukkerfri" mat og drikke inneholder sukker alkoholer som kalles malitol og sorbitol som påvirker blodsukkeret og føre til oppblåsthet og gass for mange enkeltpersoner. De bør være strengt begrenset når du er på Atkins.

Drikkevarer

Alkohol og koffein påvirker insulin og blodsukker nivåer. Alkohol er omgjort til energi, og hvis kroppen ikke bruker den energien, blir det til fett. Mens du kan ha en drink nå og da under senere faser, er det ikke tillatt under induksjon. Koffein kan påvirke blodsukkeret på en mer minimal basis. Den viktigste grunnen til å unngå koffein er at det fører til vann oppbevaring. Det anbefales å fjerne koffein når du er på Atkins. Dersom du opplever hodepine og uttak, er en liten koffeinholdige drikker per dag ok.

Fett

Den siste og mest misforståtte kategori av mat som Atkins grenser er "dårlig fett". Mange folk ta en overfladisk titt på Atkins og tror de kan spise mye fett fordi kroppen vil bruke den som drivstoff. Mettet og trans fett kan øke risikoen for hjertesykdom og kolesterol, og føre til andre alvorlige helseproblemer. Kjemisk forandret transfett finnes i bearbeidet mat som margarin, bakervarer mikser, chips, cookies, frosne middager og fast food. Disse matvarer er ikke tillatt på Atkins anyways. Sunt fett, som kommer fra mat som oliven og kokos olje, og de fra ferskt kjøtt er integrert til suksess på Atkins.


Previous:nothing Next:bivirkningene av 4AD

Relaterte artikler


 • diett planer for multippel sklerose
 • hvordan du miste vekt raskt ved å unngå hvete
 • Definisjonen av et sunt kosthold
 • ingen stress påvirker vekttap?
 • diett plan for telling karbohydrater og protein porsjoner
 • hvor å miste vekt (uten å sulte deg selv)
 • den beste protein mat for bodybuilding
 • hvordan å gå ned i vekt uten for mye trening
 • kalsium og vekttap
 • leveren rensing diett menyen plan
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com