er det bedre å telle kalorier eller karbohydrater?

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2012-04-05
I en tid hvor mer enn én av tre amerikanere er klassifisert som overvektige av Centers for Disease Control and Prevention, oppmerksomheten til vektkontroll og vekttap er ikke overraskende. Fad og såkalte mirakel dietter spire opp hvert år, og mange forårsake forvirring om kalorier, karbohydrater eller en annen måleenhet skal være kuttet fra en diett for å miste vekt. Ifølge United States Department of Agriculture, CDC og Mayo Clinic, skjønt, er vektkontroll alt om kalorier.

Du trenger: Blyant

. Paper.
Kalkulator.
Næringsinnhold for hver ingrediens.

Balancing Act

Når det gjelder vektkontroll, alle tre av disse institusjonene bruker uttrykket "balansegangen" for å beskrive hvordan kalorier direkte sammenheng med hvor mye vekt en person gevinster eller taper. Spise mer kalorier enn du expend på en dag, og de ekstra kaloriene vil bli lagret i fettcellene og få deg til å få vekt. Spis færre kalorier enn du expend, og kroppen din vil gjenopprette kalorier fra disse fettcellene, forårsaker du å miste vekt.

Sammenligning

Dietter oppfordre deg til å telle karbohydrater er ikke helt ubegrunnet. High-karbohydrater mat pleier å være høy i kalorier. Hvis du bare teller karbohydrater, skjønt, kan du tillate deg selv å spise lav-karbohydrat matvarer som fortsatt er høy i kalorier, noe du få vekt. På spørsmål om de mest effektive dietter av hans studie, Dr. Frank Sacks, medforfatter av en studie i vekttap dietter, fortalte CNN Health, "[i] t er ikke innholdet av fett eller karbohydrater, det er bare kalorier. "

Metode

Telle kalorier er ikke så vanskelig som noen tror, spesielt med tilgjengeligheten av kalori tellere på Internett og mat og aktivitet dagbøker fra USDA og CDC, som teller kalorier for deg. Gjennomsnitt, en person expends ca 2000 kalorier om dagen bare fra rutinemessige aktiviteter. Å miste ett pund, må en person expend 3500 mer kalorier enn de tar i. miste en halvkilo i uka kan oppnås ved å spise bare 1500 kalorier om dagen, eller ved å spise noen antall kalorier og sørge for å trene nok til å bruke 500 kalorier mer enn du spiste.

Misforståelse

Mange antar at for å kutte kalorier ut av kostholdet deres, at de må "gå på" en diett som begrenser dem fra å spise enkelte matvarer (for eksempel høy karbohydrater mat), eller bare lar dem spise visse matvarer (kål suppe og grapefrukt dietter, for eksempel). I virkeligheten, all mat har kalorier, og mens noen har mye mer enn andre, kan disse matvarene fortsatt spises så lenge oppmerksomhet delen størrelse og mengden kalorier bli tatt i. Hold calorie teller lave ved å spise mindre porsjoner , og det er fortsatt mulig å gå ned i vekt.

Potensielle

Mens mange anser "kalori teller" som en midlertidig bestrebe som kan bli glemt når en sunn vekt er oppnådd, ikke å være klar over kaloriinntaket og utgifter kan få deg til å gjenvinne den vekten du tapt. Hvis du går tilbake til å spise store mengder kalorier, vil kroppen gå tilbake til lagring av ekstra kalorier som fett celler. Planlegg å gjøre kalori telling, eller i det minste kalori estimering, en del av livet ditt, som vil tillate deg å opprettholde en sunn vekt etter å oppnå det.


Previous:nothing Next:vekttap kosttilskudd

Relaterte artikler


 • mat å spise for å senke østrogen
 • phenylethylamine vs phentermine
 • om cambridge kosthold ernæring
 • fast food for diabetikere
 • acai berry piller kontra juice
 • anbefalt diett for osteoporose pasienter
 • begrenset kaloriinntak
 • hvor å miste vekt jobbe netter
 • blodtype mat diett
 • hvor mange kalorier gjør at kroppen trenger å holde vekten?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com