ernæringsmessige verdien av kokte peanøtter

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2012-04-29
Kokte peanøtter er en Southern tradisjon at mange går tilbake til de konfødererte dager under borgerkrigen. Kokte peanøtter er rett og slett kokt i saltet vann mens de fortsatt i deres skall. Disse peanøtter er i sesongen fra mai til november og kan bli funnet langs veien står rundt Sør, ifølge Hva er Cooking Amerika. Før du tenke på å legge kokte peanøtter til kosthold i løpet av disse månedene, bør du forstå deres ernæringsmessige verdi

Kalorier

Denne veiledningen refererer til en servering som en kopp uten belg, kokt og saltet peanøtter. En kopp kokte peanøtter vil legge 200 kalorier i din daglige diett. De fleste av disse kaloriene kommer fra fett, men de kommer også fra karbohydrater og protein som finnes i kokte peanøtter. Dette utgjør 10 prosent av daglig inntak av kalorier for de som er på en 2000-kalori diett.

Fat

Kokte peanøtter inneholder mye fett, men mye av det er såkalt "godt" fett. Det er nesten 14 gram fett i hvert 1-kopp servering av kokte peanøtter, men bare 2 gram kommer fra usunt mettet fett. Det er 6,9 gram enumettet fett og 4,4 gram flerumettet fett. Ifølge American Heart Association, umettet fett kan bidra til å redusere kolesterolet i kroppen

Sodium

Kokte peanøtter har en stor undergang:. De har som regel tilsatt salt. En kopp kokte peanøtter har 473 milligram natrium. Dette er 20 prosent av det daglige anbefalte mengden natrium. De som bruker for mye natrium kan ha problemer med høyt blodtrykk.

Protein

Kokte peanøtter kan være en utmerket kilde til protein. En porsjon er 8,5 gram protein, 17 prosent av dagpenger. Protein er en viktig del av ditt daglige kosthold fordi det er avgjørende for helsen til håret, negler og hud. Protein er også nødvendig å sikre at musklene kan vokse og reparere riktig.

Vitaminer

Kokte peanøtter kan være en utmerket kilde til flere vitaminer. Vitamin E er en antioksidant som også er viktig for den daglige funksjon av celler. Som sådan, bør du ha 30 hormonspiral av vitamin E daglig. Tretten prosent av det daglige verdi av vitamin E finnes i en porsjon kokte peanøtter.

En servering av kokte peanøtter har også 17 prosent av det daglige verdi av niacin (med en daglig verdi tilsvarende 20 mg) og 11 prosent av det daglige verdi av tiamin (med en daglig verdi tilsvarende 1,5 milligram) . Tiamin er viktig for konvertering av energi som er lagret som glykogen i kroppen (Bayer).

Minerals

En kopp kokte peanøtter har mye å by på så langt som mineraler er bekymret, inneholder 16 prosent av anbefalt daglig inntak av magnesium, en viktig komponent støtte nerve funksjon i kroppen. En kopp inneholder også 12 prosent av det daglige anbefalte mengden fosfor, samt 32 prosent av din av mangan kravet. Mangan er viktig for metabolizing protein og fett, mens fosfor er viktig for cellevekst i kroppen.


Previous:nothing Next:vegan kilder til vitamin d

Relaterte artikler


 • kosthold oppskrifter og menyen planer
 • mat som øker forbrenningen
 • hva slags mat kan vegetarianere spiser?
 • om giftige rensing dietter
 • idiot proof diett måltid plan
 • hvordan ta resveratrol
 • hvordan du kan hjelpe miste vekt raskere
 • hva er mat kilder til fett?
 • do antidepressiva gjør du miste vekt?
 • testatropinol bivirkninger
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com