frukter for diabetessår dietter

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2012-04-14
Det er mange myter om diabetes dietter og matvarer som du bør eller ikke bør spise. Mens noen frukter inneholder mer sukker enn andre snacks, er det et stort antall personlige faktorer som vil avgjøre når du bør spise frukt, riktig servering størrelse og hvilke typer frukt å spise. Kontroll av glykemisk indeks (GI) vil finne ut hvilke frukter er best for din diabetiker diett

Forstå glykemisk indeks

Glykemisk indeks er et mål på hvor raskt kroppen blir karbohydrater til blodsukker. Frukt med lav GI gjør at kroppen til sakte bryte ned karbohydrater og slipp glukose gradvis inn i blodet. Foods rangerer lavt på GI hvis de scorer under 55, middels mellom 55 og 70, og høy hvis de rangerer over 70 på glykemisk indeks.

Hvor Frukt Plassering på glykemisk indeks

Når du ser på frukt å legge to your diabetiker kosthold er det viktig å vite hvor de rangerer på glykemisk indeks. Her er noen eksempler på utvalget av score for frukt på GI. Hele frukten skal være små til gjennomsnittlig i størrelse.

Lav
Apple=38
Moreller=22
Grapefrukt=25
Orange=44
Pear=38
Plum=39

Intermediate
Banana=55
Cantaloupe=65
Mango=55
Papaya=58
Pineapple=66

Høy GI
Canned fruktcocktail=79

Sunn Servering Størrelser

En servering størrelse med frukt bør tilsvare omtrent 15 gram karbohydrater. Frukt som er lav på glykemisk indeks kan brukes i større porsjoner enn høyere ranking frukt, men generelt, tenker på en servering størrelse av frukt som den mengden som får plass i håndflaten.

Noen eksempler på frukt og porsjonsstørrelser for en diabetiker diett inkluderer 1 /2 middels banan, 1 /2 kopp terninger mango, og 1 1 /4 kopp jordbær.

Legge Fruit Din Diet

Det er enkelt å legge frukt til måltider som allerede er inkludert i kostholdet og øke vitaminer og mineraler inntak. Prøv slicing en halv banan eller legge tørket frukt til korn eller havregryn, legge frukt i en salat, eller inkluderer frukt som en side på middag som applesauce og svinekoteletter eller ananas og skinke. Frukt med sukker-fri nonfat yoghurt eller frukt grillspyd kan også serveres til dessert eller som en søt snack.

Bytt potetgull eller godteri med tørket frukt eller mellomstore frisk frukt som en rask matbit på ettermiddagen for å holde appetitten i sjakk, og blodsukkeret på et sunt nivå frem til middag. Noen tørket frukt har høyere karbohydrat nivåer, som tørket datoer, som rangerer på 103, så alltid sjekk GI nivåer før du endrer kosthold.

Tilpass Diet

Det er ingen enkel diabetiker diett som fungerer for alle, din personlige diett plan, vil avhenge av dine egne preferanser, og hvordan kroppen din prosessene karbohydrater. Noen mennesker kan spise frukt om morgenen med liten negativ effekt, mens andre vil ha vanskeligheter med å kontrollere sine blodsukker gjennom dagen. For å finne ut hvilke frukt har den største effekten på sukker nivåer, overvåke blodsukkernivået ca en og en halv time til to timer etter spising.


Previous:nothing Next:diabetisk matlaging og ernæring

Relaterte artikler


 • raskt vekttap kjepphest dietter
 • prepackaged kosthold mat
 • hemmelige mat botemidler for fibromyalgi
 • riktig mat-kombinerer kosthold
 • diett for hjertekirurgi pasienter
 • hvordan å vedlikeholde probiotiske balanse
 • mat kombinasjon for vekttap
 • hvordan å lære kroppen å transformere informasjon gratis
 • kosthold etter gastrisk banding
 • hvilke grønnsaker er ikke bra for urinsyre?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com