helsemessige problemer som et vegetarisk kosthold kan forebygge

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2012-04-20
En vegetarisk kosthold kan omgå mange helseproblemer. Fra fedme til kreft, er mange farlige helsemessige forhold knyttet til tidlig død. Men noen av disse tilstandene kan forebygges med endringer i kostholdet som utelukke eller begrense kjøttforbruket. Selv om du er lei av å gå 100 prosent vegetarianer, starte med å gjøre små endringer i kostholdet ditt. Resultatet kan være forskjellen mellom liv og død

High Kolesterol

Ifølge Harvard Health Publications, vegetarianere har lavere nivåer av HDL ("dårlig" kolesterol). Den gjennomsnittlige kjøtt-spising voksne har 203mg/dL, mens (ifølge en Oxford Vegetar Study) gjennomsnittlig vegetariske voksen bare har 160mg/dL. Dette er viktig fordi høyere ens kolesterol nivå, jo større sjanse for hjerteinfarkt. Fordi kolesterol er kun finnes i kjøtt og animalske biprodukter (ost, melk, egg), er det ingen overraskelse at vegetarianere som spiser en hovedsakelig plante-basert diett har lavere kolesterol nivåer.

Fare for Stroke

Tette blodårer som reiser til ditt hjerte øke risikoen for hjerteinfarkt, og tilstoppede arterier til hjernen din kan øke sjansen for slag. Dette er en skremmende korrelasjon når du tenker på at den amerikanske Stroke Association sier hjerneslag er den tredje største dødsårsaken i USA. Helse-forfatter og forsker Sid Kirchheimer forfekter et kosthold med mer frukt, grønnsaker og fiberrik mat og mindre rødt og bearbeidet kjøtt for effektivt å minimere risikoen for slag.

Forstoppelse

Ifølge Mayo Clinic, vegetarianere spiser mer fiber enn sine kjøttetende kolleger. Dette er fordi de spiser en hovedsakelig plante-basert diett bestående av grønnsaker med store mengder fiber. Sammenligne, for eksempel en veggie burger mot en hamburger. Morningstar's black bean burger har 4g av fiber til 0g i kjøttdeig. En godt avrundet vegetarisk diett av hele korn, frukt og grønnsaker gir lett den anbefalte 25g til 35g fiber per dag, dermed holde systemet ganske vanlig.

Vektøkning

Dr. T. Colin Campbell av Cornell University, en kjent epidemiolog, sier jo mer du velger plante-baserte matvarer over kjøttet, jo sunnere du vil bli. Kjøtt inneholder store mengder fett, mettet fett og kalorier Når du klippe den fra kosten, vil waistline vise resultater. Vurdere på nytt den typiske hamburger versus en veggis burger. De fleste hamburger inneholder opp til 7G av mettet fett, mens veggisburger inneholder 1g, hvis noen i det hele tatt. Unse for unse, veggisburgere har færre kalorier enn tradisjonelle hamburgere. Den vegetarisk kosthold er ikke bare om å erstatte kjøtt-lignende produkter, det handler om å velge mer plantebasert mat generelt. Hvis du kutter ut pølser til frokost, lunsj kjøtt, en matbit av tørket kjøtt og en hovedrett kjøtt til middag, kan du klippe ut mange kalorier og mye fett.

Cancer

The American Cancer Society sier at ca 33 prosent av alle krefttilfeller kan forebygges med endringer i kostholdet. Forskning fra Physicians Committee for Responsible Medicine sier klart og tydelig at vegetarianere er mindre sannsynlig å få kreft enn nonvegetarians, med så mye som en 40 prosent forskjell. Dette skyldes en rekke faktorer: hormonene i kjøttprodukter, det kreftfremkallende og samspillet mellom høyere-fett dietter på østrogennivået (som støtter en link til økt risiko for kreft).


Previous:nothing Next:lecithin for hårvekst

Relaterte artikler


 • hvor mye burde jeg veie for høyde min?
 • Hvilke vitaminer bør du ta for gikt?
 • hvordan å øke vekttap
 • hvor mye skal jeg veie?
 • ikke meieriprodukter kilder til kalsium
 • hvordan å bruke diett grønn te å gå ned i vekt
 • om cambridge kosthold ernæring
 • hvordan du miste vekt raskt ved å unngå hvete
 • sviske juice og vekttap
 • hvordan å lage en deilig lav carb måltid
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com