hjerte sunne oljer

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2012-04-04
Du har sikkert hørt om farene ved å konsumere for mye av feil type fett. Mettet fett og transfett er kjent for å øke risikoen for hjertesykdom og heve total kolesterol nivåer. Det du kanskje ikke vet, er imidlertid at det er faktisk flere kilder til sunt fett. Disse fettsyrene kan faktisk gjøre ditt hjerte sunnere, og du bør spise dem jevnlig. Tre oljer, linfrøolje, fiskeolje, og olivenolje, er tre kilder til disse hjertet sunt fett

Flax Oil

linfrøolje inneholder mye av alfa linolenic syrer, som er en type omega-3 fettsyrer avledet fra plante kilder. Fordelene med linfrøolje for hjertesykdommer omfatter senking triglyserider, senke total og dårlige (LDL) kolesterol, senker blodtrykket, og redusere stickiness av blodplater, noe som reduserer risikoen for hjerteinfarkt. For å høste fordelene av denne sunne oljen, bare legge linfrø til måltider du spiser regelmessig, for eksempel korn eller salat, eller erstatte den vanlige matolje for linfrøolje. Du ønsker kanskje å male dem først i en kaffekvern slik at de ikke bare går gjennom.

Fish Oil

Fiskeolje er et annet hjerte-sunn tillegg til din daglige diett på grunn av sin høye konsentrasjoner av omega-3 fettsyrer. Når forbrukes regelmessig, kan fiskeolje bidra til å redusere risikoen for hjertesykdom. Du kan legge til fiskeolje til kosthold ved enten å ta en fiskeolje supplement eller spise fersk fisk som laks, sild, tunfisk, makrell, og storørret på jevnlig basis. Fisk er en god kilde til protein og sunt fett fordi det er mye lavere i mettet fett enn rødt kjøtt.

Olive Oil

Olivenolje er en god kilde til enumettet fett, en sunn type fett som kan redusere kroppens dårlige (LDL) kolesterol, og kan redusere risikoen for hjerte-og karsykdommer når konsumert regelmessig. The Food and Drug Administration (FDA) anbefaler forbruker ca 2 Tbsp. of olivenolje per dag. Dette er ganske enkelt å gjøre vurderer olivenolje er faktisk ganske velsmakende, og kan legges til mange av maten du allerede spiser. Prøv å lage en dressing av olivenolje og rødvinseddik til bruk i salater, sandwicher og antipasti. Du kan også erstatte din vanlige cooking olje med olivenolje.

Extra virgin olivenolje, dette navnet fordi det er ubehandlet, kan ha enda flere fordeler for hjertesykdommer. De fenoliske forbindelser som finnes i ekstra virgin olivenolje kan bidra til lavere totale kolesterolnivå, lavere blodtrykk, redusere stickiness av blodplater, og med redusere betennelser i kroppen.


Previous:nothing Next:mat å spise når du har lite magesyre

Relaterte artikler


 • hvordan å lage en spinat, eple og valnøtt salat
 • lap band finansieringsalternativer
 • er en spesiell k kosthold sunt?
 • detox dietter og barn
 • hvordan du bruker grapefrukt diett for å miste vekt
 • Hvilke vitaminer bør du ta for gikt?
 • hvordan kan jeg få fastere hud etter vekttap?
 • hvordan brenne fett å tape vekt - ingen gimmicks
 • hvordan å forstå de helsemessige fordelene av hydroponically dyrket mat
 • mat høyt på vitamin B 3
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com