lecithin for hårvekst

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2012-04-19
Lecithin er viktig å sunn hårvekst. Det hjelper også til å bryte ned fett, er viktig for cellemembraner, forbedrer hjernens funksjon og holder celler fra oxidating. Det består hovedsakelig av B-vitaminer, som kolin og insitol. Du finner lecithin i matvarer som eggeplommer, eller ta det som et supplement

Fakta

Lecithin er en feit-lignende substans som kalles et fosfolipid. Leveren produserer dette daglig, og det brukes i kroppen for å bedre hjernens funksjon og bryter ned fett, og det er en viktig byggestein i hver celle membran, ifølge 1001Herbs. com. Lecithin er også funnet i matvarer som kål, blomkål, kikerter, linser, eggeplomme, hvetekim, fisk og ølgjær. Det er også en additiv til mat, som hovedsakelig brukes som en emulgator. Is, sjokolade barer og majones er matvarer som inneholder lecitin, vanligvis avledet fra soyabønner.

Choline og Insitol

To av de viktigste næringsstoffene i lecithin er kolin og insotil, som er en del av B-kompleks vitaminer. Choline og insitol er både viktig for sunn hårvekst. Choline og insitol beskytter mot åreforkalkning, og kolin er viktig i forming acetylkolin, noe som hjelper i minnefunksjon. Choline kan også redusere kronisk betennelse. Ifølge Andrew Saul av DoctorYourself. com, hver spiseskje av lecithin granulat inneholder rundt 1700 mg av kolin og 1000 mg av Inositol.

Funksjon

Hårvekst avhenger av flere faktorer. Å få nok søvn er en, i henhold til Proctor og Gamble nettside. Hår vokser raskere i en søvn, og så sørge for å komme til sengs i tide og sove minst syv timer i natt vil hjelpe håret vokse raskere. Å ha riktig balanse av mannlige og kvinnelige hormoner spiller også en rolle. Mann hormonnivåene vil regulere hår tykkelse og hvor fort håret vokser, mens kvinnelig hormon nivåer regulere hvor langt hår opphold i vekstfasen.

Funksjoner

Ernæring er også viktig å hårvekst. Bortsett fra lecithin, antioksidanter er også viktig for hårvekst. Mineraler som sink, magnesium og mikronæringsstoffer svovel er også viktig å hårvekst og helse. Mange av de matvarer som inneholder lecitin også tilbyr andre næringsstoffer. Kål, for eksempel, er en god kilde til svovel. Eggeplommer er en god kilde til svovel og andre B-kompleks vitaminer. Hvetespirer er en god kilde til vitamin E, en av antioksidanter viktig for hårvekst.

Lecithin Supplements

Ta lecithin supplement kan forbedre helsen din umiddelbart. Lecithin krysser blod-hjerne barrieren og tar effekt på kroppen din med en gang, ifølge Dr. Florence Safford, professor ved Florida International University som har utført studier på lecithin effekt på hukommelse. Safford anbefaler å ta to ss. av lecithin granulat per dag i yoghurt. Lecithin kosttilskudd kommer fra enten soya eller egg. Begge er lett tilgjengelige. Det er ingen anbefalt daglig inntak for lecithin. For mye lecithin kan forårsake svimmelhet, kvalme og oppkast, ifølge vitaminstuff. com.


Previous:nothing Next:Kosttilskudd for diabetikere

Relaterte artikler


 • sunn mat til lavere høye triglyserider
 • hvordan sette smart mål for treningsprogram
 • slim rask diett informasjon
 • hvor mye tranebærjuice å drikke som et vanndrivende
 • er kalsiumklorid sunn i mat?
 • hvordan spise sunt påvirker livet ditt?
 • hvordan å miste over 100 pounds som meg
 • ernæring og matvarer som hindrer kreft
 • ikke faste hjelpe miste vekt?
 • mat for overvektige vekttap
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com