mat å spise til lavere triglyserider

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2012-04-09
Triglyserider er en type fett i blodet. Visse nivåer av triglyserider er normalt og sunt, men store mengder kan øke sannsynligheten for at du vil utvikle hjertesykdom. Leger ofte test for triglyserider samtidig de sjekke kolesterol nivåer, og som kolesterol, kan triglyseridnivåer styres ved å unngå matvarer som er rike på kalorier, mettet fett og enkle karbohydrater og erstatte sunnere valg

Low-Calorie Foods

Når du spiser mer enn kroppen din forbrenner, har kroppen din til å gjøre noe med den ekstra kalorier, i dette tilfelle, konverterer det dem til triglyserider og lagrer dem som fett. Bare å kutte ned på kaloriinntaket ved å kontrollere deler, erstatte kalorifattig mat (for eksempel grønnsaker og hummus i stedet for chips og dip) og spise høy-fiber matvarer som holder deg fornøyd lenger vil bidra til å redusere triglyserider.

Matvarer med sunt Fat

Swapping enumettet fett for mettet fett kan også redusere triglyseridnivåer. Du kan gjøre dette ved å bytte til olivenolje, peanut olje og rapsolje til matlaging, og spise makrell og laks i stedet for rødt kjøtt. Også erstatte lavt kolesterol mat som egg hvite for høyt kolesterol matvarer som eggeplommer vil bidra til å redusere triglyserider.

uraffinert og Low-Sugar Foods

Når du spiser mat med høyt sukker, svarer kroppen din ved å produsere mer insulin. Dette kan føre til en uptick i triglyseridnivåer. Tilfredsstille dine søt tann med ting som frukt eller lowfat yoghurt i stedet for sukker-pakket sjokolade, iskrem eller godteri, eller finne sukkerfrie versjoner av din favoritt godbiter. Det samme gjelder for enkle karbohydrater som mat laget med hvit blomst; bytte til hel-korn brød kan være litt dyrere, men vil betale seg ved å hjelpe deg med å redusere triglyseridnivåer.

Cut Back On The Booze

Leger sier noen ganger at moderat alkoholinntak kan være sunt, men du bør unngå alkohol hvis du prøver å redusere triglyserider. Selv en liten mengde kan medføre en stor pigg. Hvis du er på en sosial hendelse eller en bar, gjøre ditt beste for ikke å sprit, og ikke vær redd for å be bartenderen om alkoholfrie drinker.

Foods Uten Trans fett

Trans fett kan øke din triglyseridnivåer, og hva gjør det verre er at mat som har små mengder transfett kan lovlig være merket trans-fett gratis. Mens en liten bit av trans fett er ikke slutten av verden, ofte spiser mat med små mengder transfett kan legge opp til bråk. Den beste måten å unngå transfett er å sjekke ingrediens etiketter og se etter ordet "hydrogenert". Hvis ordet vises på etiketten, ikke spis det.


Previous:nothing Next:hvordan du beregner oppskrift kalorier

Relaterte artikler


 • hjemmelaget appetitt suppressants
 • å spise en flexitarian kosthold
 • Hva er Noni brukes til?
 • urinsyre: matvarer for å unngå
 • lene mat diett plan
 • hvordan du velger sunt hjerte grønnsaker
 • hva er en stor HDL-nivå?
 • metabolske kosthold typer
 • hva er de mest populære dietter?
 • Atkins dietten og menopause
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com