matvarer en person med diabetes kan spise

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2012-04-30
Hyperglykemi er en tilstand som diabetikere kan få hvis de ikke er forsiktig med hva de spiser. Ifølge American Diabetes Association, er glykemisk indeks et verktøy som diabetikere bruker til å måle hvordan ulike typer av mat som inneholder karbohydrater påvirker blodsukkeret i kroppen. Glykemisk indeks, eller GI skala, arbeider på en skala fra 0 til 100 år. Matvarer som er nærmere 100 på GI skala vil øke blodsukkeret raskere. Diabetikere bør spise i hovedsak matvarer som har en GI rating ikke høyere enn 69 og gjerne mat under 55.

Du trenger:
helse magasiner (gamle som du får gratis eller billig fra hvor som helst)
. bindemiddel eller 3-brad mappen.
3 hull puncher.
muligens saks.

Grønnsaker

En mat gruppe som har en ekstremt lav GI rating er grønnsaker. For eksempel, løk, grønne bønner, rød paprika, salat, chili, sopp, tomater, blomkål, kål, aubergine, brokkoli, og rå gulrøtter alle har GI karakterer under 16, ifølge The GI Diet. Diabetikere kan spise vegetabilske salater med litt dressing til lunsj eller middag. Konsumere mat, som grønnsaker, som inneholder mye fiber også resulterer i mer mettende måltider. Grønnsaker bør inkluderes i hver diabetiker diett fordi de har lav GI karakterer og høyt mengder fiber. Men det er to grønnsaker som har unormalt høy GI rangeringer og bør unngås ved diabetikere:. Pumpkins med en GI rating på 75 og pastinakk med en GI rating på 97

frukt

Frukt er en type mat som en person med diabetes kan spise, men bare visse typer frukt. Noen frukter har relativt lav GI karakterer, mens andre har astronomisk høy GI karakterer. For eksempel, svisker, appelsiner, jordbær, tørket kokosmelk, kiwi, aprikos, druer, pærer, fersken, epler, plommer, kirsebær, grapefrukt og alle har GI karakterer på under 48. Kombinere disse fruktene i en fruktsalat ville gjøre en perfekt måltid for en person med diabetes. To frukter som bør unngås ved diabetikere inkluderer vannmeloner og datoer fordi de har GI rangeringer av over 79.

Meieriprodukter

De fleste av melkeprodukter har relativt lav GI karakterer og høye nivåer av protein, noe som gjør dem godt valg for personer med diabetes. For eksempel, søtet soyamelk, melk, yoghurt, kunstig søtet yoghurt, vaniljesaus, sjokolade melk og skummet melk har alle GI nivåer av under 45. Iskrem, derimot, har en GI nivå på 62 og bør være enten unngås eller spises med forsiktighet, av og til, i små mengder av diabetikere.


Previous:nothing Next:høy fiber diett for divertikulitt

Relaterte artikler


 • ernæringsmessige verdien av kokte peanøtter
 • fiber ernæring kosthold
 • linfrø effekter
 • hvordan finne et vekttap program på nettet
 • hvordan å handle og lagre på Bondens marked
 • å spise sunn mat på Taco Bell
 • diett planer for multippel sklerose
 • acai Berry diett plan
 • matvarer som forårsaker vektøkning
 • hvordan å vedlikeholde probiotiske balanse
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com