om høy protein diett og hjertesykdom

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2012-04-02
High-protein dietter er ofte spioneringen som enkle og deilige måter å slippe pounds raskt. Dessverre, som med så mange andre restriktive dietter, utgjør en høy-protein livsstil store risikoer, spesielt for hjertet. Faktisk, har American Heart Association offisielt uttalt at det ikke anbefaler høy-protein diett for vekttap

Fiber

Kostfiber spiller en viktig rolle i å forebygge en rekke alvorlige helsemessige forhold, inkludert hjertesykdom. Regelmessig inntak av løselig fiber kan redusere kolesterolnivået og uoppløselig fiber kan redusere risikoen for kardiovaskulær sykdom og bremse utviklingen av sykdommen blant mennesker som har økt risiko. Dessverre, noen av de beste kildene til fiber, slik som hel hvete brød og pasta, bønner, grønnsaker og frukt, er forbudt eller begrenset i høy-protein dietter fordi de er vanligvis høy i karbohydrater.

Fat

High -protein dietter vanligvis oppfordrer store og faste deler av high-fett protein kilder-spesielt fet kjøttpålegg, ost, smør og egg. Mettet fett finnes hovedsaklig i animalske matvarer, selve type protein kilder som er stifter av disse diettene. Mettet fett er en viktig bidragsyter til høye nivåer av "dårlige" kolesterolet LDL og lave nivåer av "gode" HDL kolesterolet. Høyt LDL kolesterol kan føre til koronar hjertesykdom og hjerteinfarkt når plakk i arteriene reduseres blodtilførselen til hjertet.

Sodium

Høyt blodtrykk er en annen bidragsyter til hjerteproblemer som kan utvikle seg på høy-protein dietter . Høye nivåer av natrium inntak kan føre til høyt blodtrykk i bestemte personer eller forverre tilstanden når det allerede er tilstede. Mange high-protein mat, som bearbeidet kjøtt og ost, er også høy i natrium. Når du spiser disse matvarene hver dag, kan du finne deg selv med farlige nivåer av natrium i kroppen din.

Vitaminer og mineraler

Uten daglige porsjoner med friske grønnsaker og frukt, to typer mat som ofte mangler på høy- protein dietter, er kroppen frarøvet utallige vitaminer og mineraler som den trenger for å holde hjertet sunt. Spesielt lave nivåer av kalium, magnesium og kalsium kan føre til høyt blodtrykk, noe som ytterligere forverrer problemet forårsaket av høyt saltinntak.

AHA Anbefalinger

The American Heart Association anbefaler at mindre enn 25 prosent til 35 prosent av det daglige kaloriene kommer fra fett, med mindre enn 7 kommer fra mettet fett. Disse kan være vanskelige retningslinjer å følge på en høy-protein diett og bør betraktes som et tegn på at mange av disse dietter bærer alvorlige hjerte helserisiko.


Previous:nothing Next:Atkins kosthold retningslinjer

Relaterte artikler


 • sunne valg dietter
 • ernæringsmessige råd for fedme kirurgi
 • mat for nyre helse
 • om 1200 calorie lav-fett dietter
 • lav carb måltid ideer
 • hvor lenge bør jeg rask til å kolon rens?
 • hvordan den flate magen kosthold
 • hva er rutin godt for?
 • kosthold mat for nyre helse
 • hvordan du gjør en lett trening med en allerede travel hverdag
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com