skadelige effekter av kullsyreholdig vann

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2012-04-08
Kullsyreholdig vann inneholder oppløst CO2 gass. Karbonatisering kan forekomme naturlig i kildevann som fanger opp karbondioksid lagret i bergarter, eller det kan bli tvunget på av produsenten. Krav som har blitt gjort at kullsyreholdig vann eroderer tenner og bein, leaches kalsium og øker surhetsgraden i magen. Disse påstandene har ikke blitt båret ut av eksperimentet. I en sunn menneskelig, gjør karbonatisering av vann ikke føre til dårlig helse effekter

Carbon Dioxide

Karbondioksid (CO2) gass er utvist av lungene, slik at noen mennesker forventer at inntak av den er usunn. Men, er CO2 absorberes meget langsomt gjennom mage-tarmkanalen, til en mye lavere pris enn den er produsert i cellene og utløpt ut av lungene.

Gassen utvides fra utslipp av oppløst CO2 kan føre til distensjon av magesekken. Bortsett fra de mindre alvorlige tilfelle av utløsende hikke, irritabel tarm syndrom (IBS) kan også bli forverret. Videre kan magen distensjon redusere effekten av magesyre å fordøye mat som krever tilstrekkelig syre. Lider av IBS anbefales å eliminere kullsyreholdige drikker av sin diett (samt mange andre ting) at GI fôr til å helbrede.

Surhet

CO2 reagerer med vann for å bli karbonsyre (H2CO3). Noen har hevdet at dette overflødig syre er farlig. Magen, derimot, er mye surere (pH ~ 1-2), og overvelder surhetsgraden av kullsyreholdige drikker.

For å være bekymret for inntak av syrer som gjør at magen for surt er skakkjørt. Det er en vanlig misforståelse at fordøyelsesproblemer stammer fra for mye syre i magen. Egentlig, syrenøytraliserende midler er ofte det motsatte av hva som er sunt, da mangelfull surhet kan lede til mangelfull fordøyelsen, som igjen fører til økt aktivitet av tarmbakterier, noe som fører til økt metthetsfølelse og redusert næringsopptak.

Videre testament til sikkerheten til karbonsyre i kroppen er at den finnes i blodet som et naturlig skritt mot utløpet av CO2. Blodkonsentrasjonen av karbonsyre (av metabolske opprinnelse, ikke svelges) er nøye regulert av kroppen. Derfor er innføring av karbonsyre ved inntak av kullsyreholdig vann ikke sannsynlig å forårsake skade på blod-systemet.

Calcium Tap

Det har vært hevdet at sur inntak av kullsyreholdig vann kan føre til utvasking av kalsium fra andre deler av kroppen. Dette vil være av interesse fordi bein er laget av kalsium. Kalsium mangel fører til osteoporose.

Dette kravet har ikke blitt opprettholdt i studiene-ikke engang når de sterkere syrer i brus har blitt testet i tillegg til karbonsyre. En studie ved Creighton University fant ingen signifikant sammenheng mellom brus og urinutskillelse av kalsium, en nyttig indikator på kalsium trykkavlastning. En annen studie fulgte kvinner i Spania i løpet av to måneder med å drikke kullsyreholdig vann; deres ben ble funnet å være normalt ved slutten av studien

Tennene

Er kullsyre av kullsyreholdig vann skadelige før de når magen. ? Under en pH på 5,2, er emaljen på tennene oppløst. Derfor er det en mekanisme som kullsyreholdig vann kan ha en usunn virkning-teoretisk.

Men i praksis, ville man ha å drikke mye kullsyreholdig vann for å bære emalje raskere enn det er fornyet. En studie ved University of Birmingham fant at carbonation hadde målbare, men små erosive egenskaper, mye mindre enn de surere nivåene finnes i brus, hvis pH er drevet lavere (gjort mer syrlig) ved tilsetning av fosforsyre. (Soda produsenter legge fosforsyre og sitronsyre til produktet deres. )

Carbonated Ocean Water

CO2 absorbert i verdenshavene (effektivt karboneringsmodulen prosess) kan være langt mer skadelig enn å drikke vann med kullsyre. Det har blitt anslått at halvparten av de menneskeskapte CO2 produsert mellom 1850 og 1994 fra fossile brensler og sementproduksjon har blitt oppløst i havet, øke surhet med kullsyre som den CO2 som produseres.

Den resulterende karbonsyre dissosierer, legge til en hydrogen ion til sjøvann, som deretter kan lekke karbonat-ioner (CO3 (2 -)) kan ut av sjøvann før skalldyr bruke den til å bygge skallene sine.


Previous:nothing Next:kosthold for høyt kolesterol og blodtrykk

Relaterte artikler


 • hvordan du bruker den nye maten pyramide for å guide spise valg
 • hva slags mat inneholder isoflavoner?
 • hvor å kjøpe diett narkotika
 • om sunn kakao
 • fiberrik fettfattige matvarer
 • hva slags mat å spise for å fremskynde vekttap
 • GI diett plan
 • Effekten av diett narkotika på pulsen
 • å spise sunn mat på Taco Bell
 • mat du kan spise på alli diett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com